Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cand sindicalistii sunt uneltele lenei

Să ridice mâna toţi angajaţii „la patron” care sunt interesaţi de ce prevede noul Cod al Muncii! Să ridice mâna toţi acei angajaţi la patron care au citit care sunt modificările aduse Codului Muncii de către actualul guvern! Pot pune pariu că la aceste două rugăminţi lansate într-o Piaţă Mare ticsită cu 10.000 de sibieni nu cred că aş vedea mai multe de 15 – 20 de mâini ridicate. De ce? Pentru că mai toţi angajaţii din mediul privat ştiu că în momentul în care, din felurite motive, nu mai sunt pe placul „patronului”, apoi musai să îşi caute de lucru în altă parte. Bine, nu vorbim aici de situaţiile – destul de dese, din păcate – în care unii angajaţi nu îşi primesc salariile, nu le sunt plătite asigurările etc. Ci vobim de acele situaţii banale, în care un patron decide că trebuie să scape de un angajat deoarece acesta nu corespunde. Nu produce. Nu performează. Angajatul din mediul privat va percepe mesajul ca pe unul normal, probabil nici lui nu îi va mai conveni să muncească într-un loc în care nu e dorit. Însă alta e situaţia în sistemul de stat. În societăţile cu capital de stat, în primării, direcţii, comitete, comiţii şi alte sălajuri îngălbenite de lâncezeală, dar susţinute din bani publici. Locuri în care, după tăierea salariilor cu un sfert, situaţiile de cruntă şi efectivă „lâncezeală” şi-au sporit ponderea. E clar ca lumina zilei: în continuare, în multe locuri din instituţiile publice se freacă – româneşte spus – duda. Sunt zile lungi de cruntă plictiseală pentru funcţionari – bugetari, care merg la ale lor birouri doar pentru a avea de unde să se întoarcă peste nici opt ore, cu tot cu pauza de masă. Şi pentru că nu toţi sunt aşa, pentru că sunt şi bugetari care fac ore suplimentare neplătite încât „se lasă cu ceartă acasă” apare povestea cu noul Cod al muncii. Care ar trebui să ofere posibilitatea şefilor de instituţii publice să-i dea naibii pe leneşi afară. Să-i schimbe din fotoliul apăsat pe şefii de serviciu care tolănesc internetul şi barurile din centru cât e ziua de lungă, lăsând totul în seama subalternilor. Căci protestele pe care le vedem acum urlate de „sute de sindicalişti” împotriva noului Cod pentru ei, pentru leneşi sunt, de fapt.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 280

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

in sfarsit!!!

Acum 13 ani

o opinie corecta! si atat
Raspunde

X

Acum 13 ani

Sunt de acord cu tine, dar sa sti ca exista si in mediul privat persoane care lenevesc toata ziua, si pe care este foarte greu sa le dai afara. Ma refer aici la multinationalele unde se doreste ca totul sa fie cat mai corect. Cu actuala lege, a concedia un trantor este f dificil.
Raspunde

y

Acum 13 ani

bine ca ati pus banerul ala din stanga de pe prima pagina peste articole, sa nu mai poata fi citite.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus