Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Statii de colectare a deseurilor periculoase si a celor din constructii, la Medias

Primăria Mediaş implementează un proiect în valoare de peste 880.000 de euro pentru selectarea deşeurilor, în cadrul căruia sunt construite două staţii de colectare, una pentru deşeurile periculoase, iar alta pentru cele provenite din construcţii, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Mediaş, oraşul va avea, în cel mai scurt timp, un sistem performant de colectare a deşeurilor, fiind singura municipalitate din ţară care va deţine trei staţii de colectare a deşeurilor: menajere, din construcţii şi periculoase.
În această perioadă se lucrează atât la staţia de concasare a deşeurilor rezultate din construcţii, cât şi la staţia de colectare şi depozitare a deşeurilor periculoase.
"Una dintre investiţiile pe care le vom face este amenajarea unui drum de acces la platforma pentru depozitarea deşeurilor reciclabile pentru ca cetăţenii să vină la staţia de sortare să aducă deşeuri din construcţii, deşeuri periculoase, saci plini cu PET-uri, cu sticle, sau textile. În ceea ce priveşte deşeurile rezultate din construcţii, acestea se vor concasa pentru ca rezultatul final să poată fi reutilizat. În ceea ce priveşte deşeurile periculoase, acestea vor fi date spre valorificare reciclatorilor", a declarat primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu, citat în comunicatul de presă.
Până în prezent, Primăria Mediaş a achiziţionat dotările necesare celor două staţii de colectare: un concasor, un sortator, un excavator, un autovehicul cu braţ cârlig şi 48 de containere şi echipamente.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mediaş, atât platforma pentru deşeurile din construcţie, cât şi hala pentru depozitarea deşeurilor periculoase sunt încă în construcţie.
Cele două staţii vor fi amenajate în imediata apropiere a staţiei de sortare şi transfer a deşeurilor menajere.
"Mediaşul este un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte managementul deşeurilor, fapt recunoscut inclusiv de Ministerul Mediului. Cu aceste două staţii o să avem un sistem integrat al deşeurilor în proporţie de 80 la sută. Urmează ca prin finalizarea staţiei de compost, practic, sistemul să fie pus la punct. Consider că în domeniul managementul deşeurilor am făcut paşi importanţi şi cred că modelul nostru va fi preluat şi de alte comunităţi locale", a mai spus Neamţu.
Investiţiile Primăriei Mediaş se derulează prin Programul "Parteneriat pentru un mediu curat, reducerea deşeurilor şi dezvoltare durabila în Regiunea 7 Centru" şi sunt finanţate de Guvernul norvegian în proporţie de 85 la sută, iar restul de 15 la sută este asigurat de bugetul local.
Valoarea totală a lucrărilor este de 886.000 de euro, iar termenul de finalizare este aprilie 2011.
Scopul acestui proiect este îmbunătăţirea sistemului de management integrat al deşeurilor la nivel regional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus