Sâmbătă,
12.10.2024
Innorat
Acum
12°C

Inviorare in pijamale, la maratonul de teatru deschis de Malaele

Organizatorii maratonului de teatru de la Sibiu au anunţat, vineri, că, singurul eveniment outdoor din cadrul manifestării va fi un "workshop de înviorare trupească", care va avea loc în Piaţa Mare din Sibiu, participanţii urmând să fie îmbrăcaţi în pijamale şi să aibă periuţe şi pastă de dinţi.

 
Unul dintre organizatorii evenimentului, Bogdan Sărătean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că cei care vor rezista unei nopţi întregi în care se va juca teatru vor fi invitaţi, în 27 martie, la ora 10.00, să participe la un "workshop de înviorare trupească".
"Tot ce pot să vă dezvălui din acest eveniment este că se vor purta pijamale, iar participanţii - spectatori, actori, voluntari - sunt rugaţi să îşi aducă periuţe şi pastă de dinţi. Sperăm că fântâna arteziană din PiaţaMare va fi pornită. Săptămâna viitoare vom face demersurile în acest sens către Primăria Sibiu", a spus Bogdan Sărătean, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, peste 50 de actori vor participa la maratonul de teatru, în cadrul căruia vor fi prezentate, timp de 25 de ore, diferite producţii teatrale.
"Toate spectacolele sunt jucate de către actori, care au licenţă în acest sens. Sunt actori tineri, nu nume foarte consacrate, în afară de Horaţiu Mălăele care deschide evenimentul, cu recitalul " Sunt un orb". Spectacolele sunt alese pe sprânceană, unul şi unul. Sunt dintre cele mai premiate spectacole la festivalurile de gen din ultimii ani. În "American Buffalo" avem un actor nominali zat pentru debut la Galele UNITER din acest an (Conrad Mihai Mericoffer). În toiul nopţii se va manifesta artistic un fenomen al teatrului independent românesc, Victor Drăgan. Maratonul este organizat oficial pentru prima dată în România. Studenţii s-au mai adunat în diferite locuri şi au făcut maraton de poezie, de teatru, (eu însumi am respirat Teatru în acest fel cu "Thespis"-ul timişorean, cu trupa "Imago" din Cluj), dar un eveniment oficial, de această factură, de aceste dimensiuni, cu actori profesionişti, avem pentru prima dată în România", a afirmat Sărătean.
 
Potrivit acestuia, singurul spectacol studenţesc din festival este "Închisoarea de fete", pus în scenă de studenţii anului III Actorie a Catedrei de Teatru a Universităţii din Sibiu.
Programul este realizat în aşa fel încât participanţii să poată ajunge de la o sală la alta.
 
"Nu ştim exact cum va reacţiona publicul. Nu ştim exact cine va vrea să vadă teatru la ora 02.00 noaptea sau la 05.00 dimineaţa, dar suntem optimişti şi încrezători. Cert este că va fi un public mai tânăr, dar vom căuta să găsim metode de a atrage şi publicul matur", a menţionat Sărătean.
Horaţiu Mălăele va deschide, cu un recital, maratonul teatral de 25 de ore ce va avea loc între 26 şi 27 martie, de Ziua Internaţională a Teatrului, la Sibiu, sub titulatura "Respiră. Teatru".
Acţiunea este organizată de Asociaţia Culturală "BIS", în parteneriat cu Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, Librăria Humanitas şi Atrium Classic Café.
Deschiderea oficială va avea loc la Sala Thalia, pe 26 martie, la ora 19.00, cu un recital extraordinar al lui Horaţiu Mălăele.
Reprezentaţiile vor continua, fără oprire, până în seara zilei de 27 martie - Ziua Mondială a Teatrului -, la Sala Studio a Teatrului Naţional "Radu Stanca", la Sala CAVAS din incinta Facultăţii de Litere şi Arte, la Atrium Classic Café şi la Music Pub. Se vor juca spectacole premiate la festivalurile de gen.
Biletele pot fi cumpărate de la Agenţia Teatrală, Librăria Humanitas, Atrium Classic Cafe şi de la standul Asociaţiei "BIS" din Promenada Mall. Biletele pentru reprezentaţia lui Horaţiu Mălăele costă 50 de lei. Pentru fiecare reprezentaţie, un bilet costă 10 lei. Un bilet pentru toate reprezentaţiile costă 35 de lei (fără a include şi recitalul lui Mălăele).
 
Programul complet al festivalului RESPIRĂ. TEATRU. SIBIU. 26. 27. MARTIE. 2011. „ 25 DE H DE TEATRU NON-STOP ” – Prima ediţie
 
Sâmbătă, 26 martie, 
 
ora 19.00, Sala Thalia, Deschiderea oficială.  Recital extraordinar Horaţiu Mălăele “Sunt un orb”
 
ora 21.00, Sala Studio a Teatrului Naţional „Radu Stanca” (Fosta sală de sport, situată în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor) - „AMERICAN BUFFALO” de David Mamet, traducerea Bogdan Budeş Cu: Mircea Postelnicu, Conrad Mihai Mericoffer, Bogdan Nechifor (durata: 1h 40 min). 
 
 
Ora 23.00,  Sala “CAVAS”, incinta Facultăţii de Litere şi Arte, de pe Bulevardul Victoriei nr. 5-7 – 
“ L - V : 8 -  16 ” un spectacol de Ioana Păun cu: Lari Giorgescu traducerea: Delia Mihalache
Un proiect tangaProject în parteneriat cu Teatrul LUNI de la Green Hours. (durata: 1h).
 
Noaptea de Sâmbătă spre Duminică (26 spre 27 martie 2011)
 
Ora 00.30, Sala CAVAS,(sala este situată în incinta Facultaţii de Litere şi Arte, de pe Bulevardul Victoriei nr. 5-7) „Lumânăratecul” – Teatrul Liber IMAGO, Cluj-Napoca, un spectacol nocturn de Victor Drăgan. Cu Camelia Căluşer şi Victor Drăgan (durata: 1h 10 min).
 
Ora 02.00 Atrium Classic Caffe (Piaţa Mică, Podul Minciunilor) „Insomniacii”, de Mimi Brănescu, regia Sorin Militaru, cu Geo Constantinescu, Liviu Cheloiu şi Marin Grigore (durata: 1h 15 min).
 
ATENŢIE! SE SCHIMBĂ ORA ! ORA 03.00 DEVINE ORA 04.00 (Prin urmare spectacolul „Insomniacii”, chiar dacă durează o oră şi 15 minute, va începe la ora 02.00 şi se va termină la ora 04.15)
 
Ora 05.00 - Atrium Classic Cafe,  „ Măscăriciul ”, un one man show excepţional cu Victor Drăgan (durata: 60 min) 
 
Ora 06.30 – Atrium Classic Cafe - Vizionare „O scrisoare pierdută” în regia lui Liviu Ciulei. RESPIRĂ. TEATRU. Cei mai rezistenţi dintre spectatori, sunt invitaţi la Atrium Classic Café, să vizioneze alături de organizatorii evenimentului, o înregistrare video a unui spectacol monumental al teatrului românesc din toate timpurile: “ O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale. (Înregistrare de pe scena Teatrului “Bulandra”, făcută în urmă cu mai bine de 30 de ani)
 
0ra 08.30 – Atrium Classic Cafe - Work-shop de înviorare spirituală cu Florin Coşuleţ. Concurs de rostit poezii. Participă actori, studenţi la actorie, şi orice alt insomniac notoriu, amorezat de arta teatrală ca artă a cuvântului.
 
Pe nesimţite, RESPIRÂND. TEATRU, ne trezim în . . .27 martie 2011
 
Ora 10.00 – Work-shop de înviorare trupească, în Piaţa Mare a Sibiului (toţi participanţii, organizatorii, voluntarii, sunt rugaţi să işi aducă pijamale, perie şi pastă de dinţi) 
 
Ora 11.30 - „Întâlnire Mălăele cu cititorii spectatori/  Întâlnire Horaţiu cu spectatorii cititori” (Actorul Horaţiu Mălăele va da autografe pe volumul său, intitulat „Horaţiu despre Mălăele” - La Librăria Humanitas) 
 
0ra 13.00 „De dor, de cuvinte ( I )” la Atrium Classic Cafe. Un scenariu din lirica lui Nichita Stănescu, cu Bogdan Sărătean şi TRIMBULINZII (Diana Bogdan, Andrada Grosu, Aneea Opriş, Mihai Isidor), video: Alexandru Radu
 
Ora 13.45 „De dor, de Horaţiu despre Mălăele” (la Atrium Classic Cafe, în urma vizionării spectacolului „ De dor, de cuvinte”, continuă sesiunea de autografe Horaţiu Mălăele.)
 
Ora 14.00 – „Închisoarea de fete”, spectacol al anului III Actorie, Catedra de Artă Teatrală a Universităţii „Lucian Blaga”, Sibiu; Spectacolul va avea loc la Sala „CAVAS”, din incinta Facultăţii de Litere şi Arte, de pe Bulevardul Victoriei nr. 5-7; la acest spectacol intrarea este libera.
 
Ora 15.00 - „De dor, de cuvinte (II)”, Atrium Classic Cafe - un scenariu din opere poetice mai mult sau mai puţin cunoscute, Bogdan Sărătean & TRIMBULINZII (Andrada Grosu, Aneea Opriş, Mihai Isidor, Luana Voinea). 
 
Ora 16.00 „Pam – Pam”,  la MUSIC PUB (P-ţa Mică, nr. 23) un one man show extraordinar, inspirat din pamfletele lui Constantin Tănase, interpretează actorul George Constantinescu. 
 
Ora 16.30 – „Promenada Musical”, la Promenada Mall (durata: 20 minute) – happening muzical. 
 
Ora 17.30 Sala CAVAS (sala este situată în incinta Facultăţii de Litere şi Arte, Bulevardul Victoriei nr. 5-7).
„Oleanna” de David Mamet.  Cu Camelia Pintilie şi Mircea Postelnicu, regia: Andrei Aradits.
 
Ora 19.00, Sala Studio a Teatrului Naţional „Radu Stanca” (Fosta sală de sport, situată în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor) – “Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, cu: Valentina Zaharia, Iolanda Covaci, Patricia Katona, Monica Săndulescu, regia: Adriana Popovici. Spectacol premiat în cadrul Proiectului Comedia ţine la Tine(ri), organizat de Teatrul de Comedie Bucureşti. Durata: 1h 45 min.
 
După spectacol, ora 20 şi 45 minute, FESTIVITATEA DE ÎNCHIDERE.
 
ADDENDA – Cea mai lungă zi teatrală a anului nu a luat sfârşit! Vă oferim un spectacol bonus, la ora 21.00, la ATRIUM Classic Cafe (Piaţa Mică). “Camil. Un oarecare”. de Răzvan Ropotan
One Man Show cu Ştefan Huluba regia: Răzvan Ropotan foto&visual: Cristina Ivan (intrarea liberă)
 
Cu acest spectacol, jucat după închiderea oficială a festivalului, vrem să intuim ediţia din anul 2012, care se va numi “27 de h de teatru non – stop”. 
 
Ora 23.00 (Music Pub, in Piata Mica nr.23)
 PARTY DE ÎNCHEIERE - “RESPIRĂ. TEATRU. Prima noapte de după cea mai lungă zi” 
Concert  “Rock Paper Scissors” – intrare libera (prioritate au clientii festivalului)
 
Bonus: Cel mai aplaudat spectacol din festival va fi jucat, în prelungirea festivalului, în 28 aprilie, luni seara, la ora 21.00, la Atrium Classic Cafe. Fiţi pe fază!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus