Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
24°C

Filarmonica din Sibiu canta pentru Japonia

În semn de respect şi solidaritate cu Japonia, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu cântă mâine pentru poporul japonez.
Programul concertului de joi, 24 martie, de la ora 19:00, a fost completat cu un Requiem compus de dirijorul Daisuke Soga, special pentru amintirea victimelor din Japonia.
 “Deşi a trecut atât timp de la teribilul cutremur şi tsunami care a lovit Japonia, încă mai simţim replici de câteva ori pe zi. Suferim şi plângem pentru destinul nostru. De multe ori în astfel de situaţii am făcut ceva pentru oameni prin muzică. De această dată nu putem face asta. Însă avem mulţi prieteni muzicieni în lume care pot face asta în locul nostru. Este motivul pentru care am compus un Requiem de 5 minute care trebuia să fie cântat în această sâmbătă de către Tokyo New City Orchestra însă, având în vedere situaţia din Tokyo, spectacolul a fost anulat. Acum dorim ca prietenii noştri muzicieni din întreaga lume să cânte această lucrare în memoria victimelor catastrofei natural din Japonia”, a spus Daisuke Soga, dirijor principal invitat la Tokyo New City Orchestra.
Concertul va fi precedat de un moment de reculegere în amintirea victimelor din Japonia. Concertul îi are ca invitaţi pe violonistul Daniel Podlovschi şi dirijorul Theo Wolters. Din program mai fac parte Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor de A.Haciaturian şi Simfonia I în Re major de G.Mahler.
Preţul unui bilet este de 12 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Cioaba

Acum 10 ani

Surpriză de proporţii pentru ţiganii care au fost surprinşi în ultimele zile la furat de fier vechi: în loc să se aleagă cu dosar penal, aceştia au fost înregimentaţi de autorităţi într-un detaşament special, care va fi trimis în Japonia ca să dezmembreze şi să vândă la fier vechi centralele nucleare în care există riscul unor explozii. Ion Feraru, un ţigan cu peste 20 de ani de experienţă în dezmembrări şi furt de fier vechi, a fost ales să conducă operaţiunile din Japonia. „Împreună cu fi-miu, Flexu, am furat fier vechi de la combinatul Sidex, de la Cernavodă, de la Atelierele Griviţa, de peste tot. Şi nu am luat pur şi simplu fierul, ca amatorii, mai întâi l-am dezmebrat, ca să-l putem pune în căruţe. În două zile punem centrala la pământ şi o ducem la centrele de colectare a fierului vechi”, s-a lăudat Ion Feraru. Nicolae Rugină, oficialul de la Ministerul Apărării care se va ocupa de trimiterea ţiganilor în Japonia, spune că toate detaliile sunt puse la punct şi că de mâine ţiganii vor intra în acţiune. „Ţiganii sunt deja la aeroport, azi vor decola spre Japonia, în timp ce căruţele lor sunt deja pe mare, pe un portavion de mare capacitate. Estimez că în două zile vor deveni eroii Japoniei. Hai, patru zile, în caz că japonezii nu vor fi de acord cu dezmembrarea centralelor şi ţiganii vor fi nevoiţi să lucreze neoficial, la adăpostul întunericului”, ne-a declarat acesta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus