Sâmbătă,
24.02.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

28 de locuri fără taxă la Școala Postliceală Sanitară de Stat din Sibiu, singura de acest fel din județ

28 de locuri fără taxă la Școala Postliceală Sanitară de Stat din Sibiu, singura de acest fel din județ

Școala Postliceală Sanitară de Stat din cadrul Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu este singura școală de acest fel din județ. Școala, aflată în Sibiu, pe strada Oștirii Nr. 5, are o tradiție de peste o sută de ani, chiar dacă actul înființării este semnat, oficial, în anul 1948. De-a lungul timpului a oferit Sibiului și țării generații de asistenți foarte bine pregătiți și dedicați. Pentru anul școlar 2020 – 2021 Școala Postliceală Sanitară de Stat oferă 84 de locuri, din care 28 sunt fără taxă. Fiind o școală de stat, calitatea actului educațional este la un standard ridicat, pentru că, așa cum explică directorul instituției Mihai Ordean, accentul se pune pe elevi calificați, cu rezultate bune și foarte bune și nu pe promovarea cu orice preț. Bazându-se pe experiența acumulată în atâția ani de existență, pe profesionalismul cadrelor medicale specializate care colaborează cu școala și pe dedicarea celor două cadre didactice titulare ale instituției, Școala Postliceală Sanitară de Stat își așteaptă viitorii elevi într-o clădire complet renovată și dotată la standarde europene.

Rawsi Williams, un avocat american care lupta pentru drepturile asistenților medicali spunea despre aceștia: „Să faci ceea ce nimeni altcineva nu e dispus să facă, într-o manieră în care nimeni altcineva nu poate, în ciuda tuturor greutăților întâmpinate – asta înseamnă să fii asistent”. Astfel de oameni pregătește Școala Postliceală Sanitară de Stat din cadrul Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu, singura școală de acest fel din județ. Instituția este acreditată conform H.G. nr 521/12 mai 1990, publicată în Monitorul Oficial nr.71/16 mai 1990. Durata studiilor este de trei ani, iar pentru finalizarea acestora se va susține un examen de absolvire a școlii postliceale care constă în trei probe: probă scrisă, probă practică și susținerea lucrării de diplomă. Calificarea este de asistent medical generalist. Specializarea în acest domeniu va oferi absolvenților posibilitatea angajării în spitale de stat sau private, în cabinete medicale individuale, dispensare, centre de îngrijire bătrâni, școli sau grădinițe, dar și posibilitatea angajării cu contract de muncă în străinătate.

Scoala postliceala 2„Suntem o școală cu tradiție, singura postliceală de stat care mai există la nivel județean, continuatoare a Liceului Sanitar. Ca profil avem doar asistenți medicali generaliști. Este singura școală din județ care mai are clase la buget, iar eu cred că, din punct de vedere calitativ, suntem sus pentru că nu mergem pe principiul de bani și punem preț pe calitatea cursurilor. Nu mergem pe principiul de promovare cu orice preț. Avem două săli special amenajate pentru postliceală, foarte bine dotate, iar cadrele didactice sunt formate din specialiști, asistenți din spital, medici specialiști și doi maiștri instructori care sunt angajații noștri. Majoritatea absolvenților noștri profesează în meseria de asistenți, iar asta este important pentru noi. Dacă până acum aveam două clase, anul acesta ni s-au aprobat trei clase, una fără taxe și două cu taxe. O altă veste bună este că, din luna august a anului trecut se lucrează la renovarea școlii printr-un proiect european. Este eficientizată din punct de vedere termoenergetic, s-au schimbat rețele interioare, există dotări moderne și internet în fiecare clasă, iar până în august anul acesta totul va fi gata pregătit și pentru viitorii noștri elevi”, spune directorul școlii, Mihai Ordean.

Prezentare 1Toate detaliile necesare înscrierii și calendarul admiterii

Școala Postliceală Sanitară de Stat din cadrul Liceului Teoretic „Constantin Noica” Sibiu, oferă pentru anul şcolar 2020-2021, trei clase. Este vorba despre 28 de locuri fără taxă și 56 de locuri cu taxă (2.500 lei/an), calificarea fiind asistent medical generalist. Perioada de înscrieri este între 2 iunie și 31 august!

3 clase 28 de locuri fără taxă 56 de locuri cu taxă (2.500 lei/an)
Calendarul admiterii

2 iunie - 31 august 2020 – Înscrierea candidaţilor - online (se trimit pe e-mail documentele scanate însoţite de cererea tip completată) sau prin înscriere directă la şcoală, care se va efectua cu programare telefonică prealabilă; 2 septembrie 2020 – afișarea repartizării candidaților pe săli; 3 septembrie 2020 – susținerea probei scrise; 4 septembrie 2020 – afișarea rezultatelor, ora 10.00; 4 septembrie 2020 – depunerea contestațiilor , orele 13.00 – 15.00; 7 și 8 septembrie 2020 – validarea locului de către candidatul admis.

Acte necesare pentru înscriere

1.Cerere de înscriere (se completează la depunerea dosarului); 2. Certificat de naştere, carte de identitate şi, în cazul schimbării numelui, certificat de căsătorie, în copii certificate „conform cu originalul” de către un membru al comisiei de admitere; 3. Diplomă de bacalaureat sau adeverinţă de absolvire a liceului, după caz; 4. Foaie matricolă pentru clasele a IX-a – a XII-a/a XIII-a; 5. Adeverinţă medicală eliberată de către medicul de familie al candidatului, din care să rezulte că este sănătos clinic şi apt pentru calificarea profesională asistent medical generalist; 6. Chitanţa pentru plata taxei de înscriere (original ori scanată, 150 ron); 7. Dosar plic Pentru cei care se înscriu prin sistem online este necesară scanarea documentelor, dovada plăţii taxei de înscriere şi cererea tip completată.

Pentru înscrieri și detalii despre admitere:

0269-233790 sau 0269-211598 Direct la sediul instituției, str. Oștirii nr.5, Sibiu E-mail [email protected]

Toate informațiile pot fi aflate și vizitând pagina de facebook a Şcolii Postliceale Sanitare de Stat Sibiu sau accesând pagina web a instituției.

scoala postliceala IMG_5864 - Copy

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Raulea Camelia

Acum 10 luni

Buna ziua ! Aveti clase pentru profilul Laborator ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus