Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
9°C

130 de ani

În martie 2011 se împlinesc 130 de ani de la Proclamarea Regatului Român sub sceptrul Regelui Carol I, pe care istoria îl consemnează ca principalul actant al făuririi statului român modern, dincolo de ceilalţi actori, premergători sau contemporani, pe scena politică a vremii. Evident că o media tulbure, cum se află a noastră astăzi, nu reflectă cum ar merita acest act fundamental pentru ieşirea ţării din medievalism şi pentru integrarea reală în concertul european – al epocii şi chiar al zilelor noastre !
Anul acesta este însă cu totul special şi pentru că Regele nostru Mihai I al României – uns cu mirul Domnitorilor acestui pământ – împlineşte 90 de ani de viaţă, pe care i-a dăruit cu totul, ca nimeni altul, României ! A domnit puţin, doar în tinereţe, dar a rămas ca o oglindă fără fisură a tuturor căutărilor şi eşecurilor politice ale României, de atunci încoace, - ţară devenită republică sub şenilele tancurilor ruseşti şi ale ideologiei comuniste.
Falimentară din germene, această ideologie a avut însă, pe lângă ocupantul rus interesat în furtul (de stat) calificat, sprijin de la cozile de topor locale, dar şi de la  diferiţi suporteri occidentali, cu gândire strâmbă şi cam sponsorizaţi de „lupta pentru pace sovietică”... Nu ar trebui să uităm cât rău ne-au făcut aceşti „trompeţi de extremă stânga”, infiltraţi în toată mass-media din ţările dezvoltate (începând cu Statele Unite), în toate instituţiile care puteau influenţa opinia publică occidentală şi chiar în instituţiile de consultanţă ale conducerilor statelor vestice! Toată această orchestraţie gigantică a prelungit nepermis ( şi nejudecat / nepedepsit!) agonia „lagărului” comunist, ba am fost şi suntem certaţi, şi astăzi, că n-am ştiut „profita” de binefacerile (?) comunismului şi că cerem degeaba un proces ideologic/moral al acestei monstruoase forme de distrugere a identităţii popoarelor, inclusiv a tradiţiilor lor monarhice! Probabil că domnii din „avangarda stângistă” chiar asta doreau – să ne „scape” de toate tradiţiile noastre, ca să poată ei zburda fără oprelişti pe câmpia noilor ideologii...
De aceea s-a ajuns, în majoritatea ţărilor est-europene, la un nivel foarte coborât al culturii politice a cetăţenilor, s-a ajuns prin comunism la ceea ce probabil s-a urmărit, lăsându-ne „dincolo” de cortina de fier – să rămânem popoare vegetale, care nu-şi mai recunosc moştenirea monarhistă, singura ce se putea opune tăvălugului rus, dacă ar fi existat o solidaritate militară la sfârşitul celui de-al doilea război. Astfel, aceste popoare, tradiţional înscrise în grupul naţiunilor europene conduse de Familiile Regale, au ajuns să nu-şi mai poată valoriza moştenirea culturală şi politică, sunt azi bune numai de răspunsuri tâmpe de consumatori şi aflate la cheremul bandelor băştinaşe de conducători aleşi, cu circ şi multă cheltuială, o dată la 4 ani...
Cultură politică minimă şi bun-simţ educat în familie este ceea ce, dacă lipseşte, aduce un dezavantaj uriaş, la nivel de naţiune – mai ales în cazul votului, apoi în audienţa exagerată pe care o au canalele radio/ tv. de cel mai prost gust, în general în supraconsumul de sub-cultură ! Dacă acest consum este preponderent în viaţa cetăţenilor, este normal să nu mai fie loc de cultura adevărată – civică, tradiţională, pentru credinţă creştină şi familie. Mai grav este că acest consum de prost-gust trece spre vârste tot mai tinere – vedeţi experienţa decepţionantă a profesorilor din toate şcolile româneşti...
Pe canalele media sub-culturale, aflate dincolo de orice ştachetă de bun-simţ, se propagă evident numai ideologia consumismului, populismul de extremă-stânga, anti-creştinismul, chiar libertinismul – de parcă toţi ne-am născut ca să tragem chiulul, să fim mereu asistaţi de un stat care să-şi facă rost de bani de la alţii...Tocmai de aici se vede teama teribilă a celor din spatele acestei campanii de infantilizare/ imbecilizare a populaţiei, teama lor de o societate normală, care promovează valorile fireşti ale familiei, ale muncii şi credinţei !! Pentru că o asemenea societate, dându-şi seama cu bun simţ că se află foarte jos ca nivel, şi-ar pune problema bunei guvernări şi a unui conducător Regal, care să nu fie schimbat la 4/ 5 ani; aflat deasupra intereselor politice, el ar putea arbitra în mod natural (conform regulilor unei monarhii constituţionale) viaţa societăţii româneşti fără a cunoaşte corupţia.
Aşa că lucrurile se pot regla doar dacă ambii parteneri – Monarhul şi societatea – sunt gata pentru efortul de ieşire din prăpastie !


 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus