Duminică,
21.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Joe Biden salută începerea negocierilor de aderare a Albaniei şi Macedoniei de Nord la UE

Joe Biden salută începerea negocierilor de aderare a Albaniei şi Macedoniei de Nord la UE

Preşedintele american Joe Biden a salutat marţi deschiderea negocierilor de aderare a Albaniei şi Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană, spunând că agresiunea rusă face ca o Europă integrată să fie "mai importantă ca oricând", relatează Reuters, citat de Agerpres.

„Pentru această viziune, este esenţial ca (regiunea) Balcanii de Vest să fie democrată, sigură şi prosperă", a precizat Joe Biden într-un comunicat de presă.

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi-au dat luni seară acordul pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, după semnarea unui protocol între Skopje şi Sofia care ridică ultimele obstacole.

Uniunea Europeană a deschis marţi negocierile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Este un moment istoric. Este ceea ce au aşteptat atât de mult timp cetăţenii dumneavoastră şi ceea ce ei merită. Aţi menţinut încrederea în procesul de aderare. Aţi dat dovadă de răbdare strategică, din plin”, a subliniat şefa executivului comunitar adresându-se premierilor albanez şi nord-macedonean, Edi Rama şi Dimitar Kovacevski.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus