Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Centrul cultural interetnic Transilvania catre CJ Sibiu: diminuati salariile, dar nu desfiintati personalitatea juridica

 

Proiectul de înglobare a Centrului cultural interetnic (CCI) Transilvania în cadrul Bibliotecii județene Astra este o măsură care poate avea alternativă, susțin reprezentanții instituției care editează Revista Transilvania. Angajații CCI Transilvania au transmis ziarului Turnul Sfatului o reacție la proiectul de hotărâre ce va fi supus votului în ședința CJ de joi, susținând că înțeleg contextul economic care poate cere reduceri de cheltuieli. ” Înţelegem pe deplin faptul că încă ne aflăm în criză economică dar, de ce trebuie neapărat ca prin reorganizare economică, fie ea sub formula «comasării prin absorbţie», să înţelegem desfiinţarea unei instituţii? Putem înţelege, iarăşi, că o reorganizare economică ar putea însemna diminuarea salariilor celor două persoane care deţin în prezent funcţii de conducere (un director şi un contabil şef, nu doi directori – aşa cum se arată în Raportul de specialitate al Consiliului Judeţean Sibiu), precum şi a altor cheltuieli, dar nu neapărat desfiinţarea personalităţii juridice a Revistei Transilvania!”, se arată în comunicatul semnat de CCI Transilvania.
Colectivul instituției susține că în economia lucrurilor nu s-a schimbat nimic față de acum nouă ani, când revista cu tot cu personalitatea juridică din spate, a fost preluată de CJ Sibiu. Mai mult, replica CCI Transilvania subliniază o oarecare incompatibilitate între profilul Revistei Transilvania și Biblioteca Astra.
”Existenţa funcţiilor de conducere este justificată şi acum la fel de mult cât în anul în care revista a fost preluată de către Consiliul Judeţean (2002 – atunci erau tot șapte persoane în Statul de funcţii al instituţiei). Repetăm: pot fi diminuate cheltuielile legate de salarizare, nu asta deranjează! Cine se gândeşte să compare activitatea editorială a Bibliotecii Judeţene cu cea a Revistei Transilvania să o facă mai bine! Sau va fi schimbat inclusiv profilul revistei? Nu intenţionăm să răspundem cu jigniri unor jigniri; ni se pare doar că justificările ar trebui să fie de un alt nivel! Mulţumim oricum şi pentru posibilitatea care ni se oferă «de a participa în mod activ la activităţile specifice actului de cultură»!”, se mai arată în replica celor de la CCI Transilvania, care fac astfel aluzie la pasajul deplasat din Raportul de specialitate care însoțește proiectul de înglobare a Revistei Transilvania în cadrul Bibliotecii Județene Astra.
 
 
Citește și

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

angajat

Acum 13 ani

incompatibilitate între profilul Revistei Transilvania și Biblioteca Astra.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus