Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Johannis a discutat cu Ponta. Concluzia: "o sa mai vedem"

Prima întâlnire între președintele PSD, Victor Ponta, și primarul Klaus Johannis a avut mai mult un caracter generalist, susțin ambii. Subiectul principal de discuție, din puntul de vedere al mass-media, mai mult, era susținerea lui Johannis de către USL pentru alegerile locale de anul viitor.
”Am discutat situaţia politică actuală, evident despre alegerile de anul viitor şi în general despre situaţia politică din Sibiu, fără să tragem o concluzie sau să facem anumite înţelegeri. A fost o discuţie, pur şi simplu, de informare reciprocă”, a spus Johannis la plecarea lui Ponta din sediul Primăriei, unde a avut loc întâlnirea. Referitor la susținerea sa de către USL – care îi era ”indiferentă” acum câteva săptămâni – Johannis spune că e prea devreme pentru o concluzie. ”Am discutat mai la modul general în această fază. Nu cred că se aştepta nimeni să discutăm acum concret aceste susţineri”.
Pe aceeași idee de ”o să mai vedem” a mers și Victor Ponta, la conferința ce a avut loc câteva zeci de minute mai târziu. ”Pentru noi, domnul Johannis nu e un inamic politic, dimpotrivă. Uniunea social-liberală o să aibă candidat și la CJ și la Primărie. Cu domnul Johannis o să discutăm și în continuare, proiectul din 2009 mi-a creat o imagine foarte bună”, a declarat Ponta. El lasă deschisă posibilitatea ca USL să îl susțină pe Johannis pentru Primăria Sibiu, dar această posibilitate coexistă cu cea de a avea un alt candidat, stabilit în urma sondajelor. Decizia finală – pe cine susține USL la alegerile pentru Primăria Sibiu – va fi luată însă ”la un moment dat”. Un contracandidat al USL împotriva lui Johannis va trebui, în viziunea lui Ponta, ”să facă o figură bună”.

Lupta cea mare e la Consiliul Județean

Șanse mai mari văd social-democrații lui Ponta la alegerile pentru șefia Consiliului Județean. ”Ne dorim să câștigăm Consiliul Județean, dar bătălia este cu PD-L. Cazul cel mai fericit ar fi ca președintele CJ să fie de la USL. Dacă o să fie de la FDGR, nu o să fim foarte nefericiți, dar nici supărați”, a mai spus Ponta. El susține că un candidat al USL la CJ nu va transforma FDGR în ”adversar”.
Ponta a spus că principalul obiectiv politic este înlăturarea ”axei răului”, în care el îi așează pe Traian Băsescu, Emil Boc și PD-L. Restul, sunt așteptați ”de partea binelui”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

31 comentarii

sibianul

Acum 13 ani

VOTAM CINDREA Presedinte CJ!
Raspunde

dani

Acum 13 ani

degeaba sibiane, cindrea nu are nici o sansa, o sa vedeti ca se retrage singur dupa rusinea publica la care va fi supus
Raspunde

lika

Acum 13 ani

sai ia bau bau pe psd in frunte cu cindrea,ponta si toata adunatura de mitici.......nici pd-l isti nus mai buni.tot adunatura de mitici........
Raspunde

ioio

Acum 13 ani

Ideea este ca noi Sibienii ne-am facut-o cu mana noastra. Acuma va trebui sa dam dovada ca putem gandi si ca nu ne face o plasa de portocale. Cindrea la consiliul !
Raspunde

vrajitoarea floarrea

Acum 13 ani

sunt vrajitoarea floarrea si a venit nelu c. sa-i dau in carti i-am spus ca nu are sanse, ca-i sta un june tanar brunet in cale mi-a dat ceva parai sa fac de moarte pe oricine i sta in cale, mi-a promis ca ma face suprefect daca il ajut sa iasa presedinte in CJ trenule masina mica de ce mi l-ai adus pe ionica cindrica
Raspunde

Apollo

Acum 13 ani

Cindrea e singura solutie! Fara el devenim cetateni de mana a2a la noi in tara. Minoritatile ne domina
Raspunde

ioio

Acum 13 ani

Cindrea presedinte la CJ !
Raspunde

@vrajitoarea

Acum 13 ani

De mine ce zice ? Ca te vad inflorata si intunecata !
Raspunde

Marius

Acum 13 ani

Ne punem bazele si sperantele in Cindrea.Doar el ne poate scapa din mizeria asta.
Raspunde

@vrajitoarea

Acum 13 ani

sa-mi faci si mie un descantec, poate mi se scoala mai bine :))
Raspunde

VOTAM CINDREA

Acum 13 ani

.
Raspunde

cristina

Acum 13 ani

Ne bazam pe Cindrea
Raspunde

Alexandru

Acum 13 ani

nu prea sunt deacord ca USL sa-l sistina pe Johannis ... dar na asta e. oricum trebuie sa facem ceva ... mai intai sa scoatem mizeria portocalie de la guvernare, sa scapam de micutul Boc si sefii lui, sa trimitem blondele departe si dupa ... poate vor venii in sfarsit romanii la guvernare :))
Raspunde

Alexandru

Acum 13 ani

eu am o singura intrebare ... avem primar \"sas\" , pe strazi avem placute bilingve romana/germana . v-ati gandit vreodata cum era sa avem primar arab ? chiar nu exista romani in tara asta ???
Raspunde

VOTAM CINDREA

Acum 13 ani

Cindrea, Sibiul are nevoie de tine!!VOTAM CINDREA!!
Raspunde

IOAN

Acum 13 ani

Cred ca Cindrea merita sa fie presedinte. Judetul Sibiu merita si el un presedinte care sa-i promoveze interesele la Bucuresti.
Raspunde

@ IOAN

Acum 13 ani

SUNT PERFECT DE ACORD CU TINE !
Raspunde

Alexandru

Acum 13 ani

va dati seama ce se intalmpla daca nu mai intra PDL in parlament????? nu vom mai avea borduri - deci ar putea si micutul Boc sa treaca strada! vor cadea frunzele - ramane Udrea goala! nu mai avem europarlamentari in club de fitze si mall - nu mai avem succesuri! nu ne mai conduce marinarul - in sfarsit nu vom mai pluti in deriva!
Raspunde

IOAN

Acum 13 ani

Sibiul este unul din cele mai vaduvite judete cand este vorba de transferuri financiare de la bugetul de stat. Un om cu experienta in administratie si in politica cum este Cindrea pleaca cu sanse mari in aceasta batalie. PD-UL va folosi tot arsenalul de care dispune (bani, institutii) dar cred ca nu au nici o sansa.
Raspunde

transilvan

Acum 13 ani

Domnule Cindrea, va rog sa-i rugati pe consilierii d-voastra sa voteze maine, la Saliste, pentru mentinerea personalitatii juridice a revistei Transilvania. Cu bine !
Raspunde

PSD sau FDGR

Acum 13 ani

PD-L nu are nicio sansa in judet pentru ca au dezamagit foarte mult!
Raspunde

IOAN

Acum 13 ani

MAINE LA SEDIUL PDL SE DA DE BAUT SI DE MANCAT. PARASTASUL CRIZEI. MENIU SUC DE PORTOCALE ZDROBITE LICHIOR DE PORTOCALE MACINATE RACHIU DE PORTOCALE FERMENTATE CIORBA DE PORTOCALE POTROCITE FRIPTURA DE PORTOCALE DESAMBURATE PIURE DE PORTOCALE SALATA DE PORTOCALE MURATE RATA PE PORTOCALE TORT DE PORTOCALE INGHETATA DE PORTOCALE CAFEA CU PORTOCALE ATMOSFERA INTRETINUTA DE FORMATIA ALA BALA SERVIRE ASIGURATA DE PORTURCAN SPONSORI PORTOCALA OIL PENTRU BUGETARI ASIGURAM 25% DIN MENIU SUPLIMENTAR PENTRU PROFESORI COMPENSAM CRESTEREA DIN 2008 CU O PORTOCALA.
Raspunde

sasul hotz

Acum 13 ani

cine-s astia FDGR, ca parca johANUS era independent?
Raspunde

alexandru

Acum 13 ani

oare cu ce va pacaleste chioaru` si piticu` ???? cum dracu sa votezi asemenea specimene ???? votati doar romani ... si votati doar sibieni, doar asa avem o sansa sa se faca ceva in orasul asta.
Raspunde

sunteti nebuni???

Acum 13 ani

ce sa caute cindrea la cj??? sa-i mai dea lui botza si ce a mai ramas cat de cat bun in judetul asta??? Presendinte cj independent sustinut de toti romanii, numai asa scapam de incompetenta si lenea saseasca!!! E o diferenta de la cer la pamant intre sasii muncitori din Altana-Nocrich si penibilii mos martin si satan klaus!!!
Raspunde

JOS SASALAII!

Acum 13 ani

VOTAM CINDREA LA CJ!
Raspunde

incredibil

Acum 13 ani

:))
Raspunde

ofiter de serviciu

Acum 13 ani

cindrea nu va ajunge in cursa electorala, e terminat ca si om isi scrie singur comentariile dupa ce a plecat ponta a inceput si a scris comentarii nonstop haaaaaaaaaaaaaaaa
Raspunde

Cheslerean

Acum 12 ani

Ponta si Cindrea...doi comunisti, doua fantome care bantuie inca , Romania...
Raspunde

gura campului

Acum 12 ani

pt 22! pis(lerean)BA! idiotule! pedelac handicapat!daca ponta si antonescu sunt comunisti?atunci betivul de basescu si piticania aia de boc!! ce sunt! ba pedelacule! tu esti cu,caprele la pozat!
Raspunde

din culise

Acum 12 ani

nu s-a dorit mediatizat, dar dupa intalnire cei doi au avut o discutie particulara timpe de o juma de ora. prilej cu care ponta i-a dat pola la supt neamtului, si neamtu a acceptat cu placere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus