Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Balerini printre balerini

La început a fost Aprozarul. Nu sereleul de cartier ce vinde roșii, castraveți și salată cumpărată din supermarketuri la suprapreț. Ci sala de baschet de la teatru botezată atât de frumos „Aprozarul” din două motive. Primul, pentru că așa și arăta, ca un aprozar, iar al doilea, pentru că accesul în sală se făcea după ce răzbeai printre tarabele din vechea piață de legume de la teatru. Aprozarul și-a dat obștescul sfârșit când șerifii urbei au pus osul la construcția Sălii Transilvania. Frumoasă foc, mult, mult mai spațioasă. Fără termen de comparație cu romanticul dar complet neîncăpătorul aprozar. Numită pompos Polivalenta, Sala Transilvania a fost casă baschetului sibian în ultimii ani. Dar nu, nu vă înșelați, sala de sport nu a fost construită prioritar pentru sport. Ci ca să facă bani. Așa că nu puține au fost dățile în care sportul a trecut pe locul II în fața unor evenimente care trebuie să „producă”. Și uite așa, fără să conteze importanța meciurilor ce urmau, au fost mult prea multe dăți în care echipa de baschet ba s-a antrenat în parc, ba în fostul aprozar, ba în sala de la Arte. Meciul cu Piteștiul, jucat sâmbătă în Sala Transilvania, a fost poate cel mai important al întregului sezon. Și era evident că sala se va umple până la refuz. Dar te-ai fi gândit că de fani și nu de curele, papuci și portofele, pantofiori și balerini. Înaintea meciului circulau pe net mesaje, „având în vedere că nu sunt locuri de parcare, că intrarea în sală e blocată de standuri, vă rugăm să veniți la meci din timp”. Unii le-au ascultat, alții le-au ignorat și au apărut, ca deobicei, cu 10 minute înainte să înceapă meciul. Iar labirintul creat pentru intrare nu-i ușor de deslușit când vorbești de câteva sute de oameni. Și nici comercianții n-au stat prea liniștiți, că nu-ți e de ici de colo să treacă vreo 1500 de oameni pe lângă marfă și tu să stai cu ochii în tavan. Cumva cumva s-a intrat, cumva cumva s-a ieșit. Cam ca la târg, duminica.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 254

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus