Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Suntem in play-off. Contra Clujului

CSU Sibiu a încheiat sâmbătă seara un campionat plin de emoții, cu o calificare în play-off pe ultima sută de metri. Două victorii în ultimele două meciuri au salvat un sezon ce părea la un moment dat compromis.
Schimbarea lui Audrius Prakuraitis cu Cătălin Vulc și Cristi Crăciun s-a dovedit până la urmă de bun augur pentru CSU Sibiu. Aflată în derivă la mijlocul returului, echipa a început să joace altceva, iar la final de campionat a reușit să se califice în play-off. Victoria cu Steaua din etapa de miercuri a contat enorm pentru psihicul jucătorilor care au putut aborda o idee mai relaxați ultima partidă cu BC Pitești. Iar presiunea scăzută s-a simțit în jocul echipei încă din primele minute. Sibienii au zburdat în primul sfert, încheiat la o diferență de 10 puncte, 21-11. Seals și Calotă au dus la bun sfârșit nenumărate atacuri fulger, jocul în viteză bulversând pur și simplu defensiva piteșteană. Și în prima jumătate a sfertului secund terenul părea înclinat tot spre coșul piteștenilor. Cu peste 15 puncte avans, studenții s-au văzut cu sacii în căruță iar greșelile au început să curgă pe bandă rulantă. Piteștiul câștigă sfertul secund și reușește chiar să egaleze în cel de-al treilea sfert. Cu trei minute înaintea ultimei pauze, BC Pitești egalează la 49. Gennie aduce pentru prima dată Piteștiul în avantaj, 51-49 iar Senai înscrie și el două puncte pentru un 53-49 pe care nimeni nu l-ar fi putut prevedea la pauza mare. Cu două treițe, Seals și Atanackovic readuc egalitatea la 55. Însă Vujacic și Gennie anulează întreg efortul sibienilor și pun din nou șase puncte diferență. Atanackovic nu se regăsește în atac. Multe acțiuni se încheie cu aruncări defectuoase din partea conducătorului de joc sârb, care nu găsește coșul nici pe pătrundere, nici prin aruncări de la distanță. La 61-59 pentru Pitești, Gennie comite abatere de teren iar banca Piteștiului ia foc. Tudor Costăchescu, antrenorul piteștenilor, intră în teren ca să ceară socoteală arbitrilor și este sancționat cu fault tehnic. Seals înscrie ambele libere și reușește să fructifice și următorul atac, iar Sibiul revine la timonă, 63-61.  
Cu atenție în atac și siguranță în defensivă, CSU se distanțează la 9 puncte, iar BC Pitești nu reușește să reintre în joc. Emoțiile nu contenesc însă pentru banca tehnică a sibienilor. Calotă este eliminat din joc pentru cinci greșeli personale iar studenții rămân fără principalul conducător de joc. Ezitarea echipei se simte, iar Piteșiul se apropie la șapte puncte după două treițe marcate de Chad și Stefanovic. Însă Seals inventează pătrundere după pătrundere și reușește aproape de unul singur să păstreze diferența, mai mult, echipa reușește să se desprindă la 10 puncte, 79-69 și câștigă în final cu 82-71.
Înaintea ultimei etape, dintre cele patru echipe care se luptau pentru un loc în play-off, Piteștiul era singura echipă sigură de calificare. Celălalt duel pe viață și pe moarte, între Oradea și Otopeni, a fost câștigat de ardeleni, Otopeniul fiind echipa eliminată din play-off în chiar ultimul meci al campionatului. Prin urmare, Mureșul ocupă locul 5 și va juca în play-off cu Steaua, Oradea ocupă locul 6 și va juca cu Gaz Metan Mediaș, Sibiul rămâne pe locul 7 urmând să dea piept cu adversarii de tradiție, U Cluj, în timp ce Piteștiul are o misiune imposibilă în trei meciuri împotriva Piteștiului. Până la play-off, însă, Sibiul sărbătorește weekendul viitor pentru că în Sala Transilvania vine pentru prima dată All Star Game-ul campionatului național de baschet.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus