Miercuri,
01.02.2023
Ninsoare
Acum
1°C

Inspectorii DSV: Sunt probleme la produsele de post

Cu ocazia Postul Sfintelor Sărbători de Paşte, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, au controlat mai multe societăți care procesează, depozitează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine non-animală folosite în perioada de post. Au fost vizate unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, unităţi de depozitare şi comercializare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi de comercializare a produselor aparţinând sectorului non-animal. "În cursul lunii martie au fost efectuate 175 controale la 43 unităţi de panificaţie, 24 laboratoare de cofetărie, patiserie, paste făinoase, 23 depozite cu legume, fructe şi alte produse de origine nonanimală, 28 unităţi comerciale de tip hipermarket, 51 magazine alimentare, 6 unităţi cu produse naturiste precum şi sectoarele de legume şi fructe din 3 pieţe agroalimentare. În urma controalelor efectuate s-au constatat unele abateri de la normele de siguranţa alimentelor. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 15 amenzi in valoare de 19.400 lei la operatori din acest domeniu de activitate, respectiv 3 unităţi de panificaţie, 4 laboratoare de patiserie, 3 hipermarketuri, un depozit de legume şi fructe  şi 4 magazine alimentatre,  iar alți 14 agenti economici au fost avertizati. Acţiunile de control cu aceasta tematica vor continua pe toata perioada Postului“, se arată într-un comunicat de presă remis de DSVA Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Krntwjph

Acum 11 ani

comment5,
Raspunde

Zlanwron

Acum 11 ani

comment5,
Raspunde

Ymyfsyhf

Acum 11 ani

comment2,
Raspunde

Lcvmkgrj

Acum 11 ani

comment5,
Raspunde

Fskwnvwx

Acum 11 ani

comment4,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus