Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Aproximativ 150 de romi, la un mars de comemorare a victimelor Holocaustului

 

Aproximativ 150 de romi, în frunte cu autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă, au participat, vineri, la Sibiu, la un marş de comemorare a victimelor Holocaustului, participanţii protestând, totodată, faţă de discriminarea romilor în Uniunea Europeană, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Marşul a pornit, vineri la prânz, din cartierul Turnişor din Sibiu şi, ca în fiecare an, reprezentanţii romilor s-au oprit pe podul peste râul Cibin şi au aruncat în apă sălcii şi flori.
"Aruncăm aceste flori în apă pentru a ne comemora morţii şi pentru a ne reaminti de victimele Holocaustului din perioada 1942-1945. Totodată, vrem să protestăm faţă de discriminarea romilor în tot mai multe ţări ale Uniunii Europene. Din fericire, în România nu avem exemple atât de grave de discriminare ca în Polonia, Ungaria sau Italia. Elemente ale antiţigănismului şi ale discriminării apar tot mai des în ultima vreme şi vrem să luptăm pentru stoparea acestor manifestări", a declarat Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor.
Participanţii la marş au purtat steaguri ale etniei şi au interpretat cântece religioase.
Convoiul format din aproximativ 150 de persoane s-a deplasat până în centrul oraşului, unde ar fi trebuit să aibă loc şi câteva manifestări artistice ale organizaţiilor de romi, dar care au fost anulate din cauza ploii.
Reprezentanţii etniei, conduşi de Florin Cioabă, au fost primiţi la Primăria Sibiu de către prefectul judeţului, Horaţiu Răcuciu, de preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, şi de viceprimarul Virgil Popa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

ioio

Acum 11 ani

Am citit intr-un alt articol ca pe parcursul marsului a rasunat muzica crstina ! Bai da ma lasati ... adica nu mai sunteti lautari si manelisti ?!
Raspunde

y

Acum 11 ani

Lautari si manelisti.....crestini....VOT scrie pe fruntea lor !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus