Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Premii pentru reabilitari corecte

Fundația Heritas va premia, în cadrul Festivalului Huet.Urban ce va avea loc între 8 și 9 mai în Piața Huet cele mai bune și corecte reabilitări ale clădirilor din centrul istoric al Sibiului. Valoarea totală a premiilor este de 7500 de euro. Premiul „Restaurarea corectă a clădirilor din centrul istoric” este acordat în cadrul campaniei „Reabilitarea centrului istoric – Împreună protejăm patrimoniul construit al Sibiului”, campanie desfăşurată împreună cu Primăria Municipiului Sibiu. Premiile sunt finanțate de către Banca Germană pentru Reconstrucție și Dezvoltare KfW și sunt împărțite pe trei categorii: pentru proprietarii caselor istorice sau apartamentelor din casele istorice ce au făcut lucrări mari, cu investiții de peste 6000 de euro, celor care au făcut lucrări de o valoare mai mică, sub 6000 de euro, și arhitecților sau inginerilor ce au participat în proiecte de reabilitare. Lucrările care pot participa la concurs trebuie să fi fost finalizate între ianuarie 2008 și martie 2011. Înscrierile în concurs se fac la sediul fundației Heritas, în Piața Huet, prin email la adresa [email protected] sau prin telefon la numărul 0269.211.988. Mai multe detalii despre regulamentul de concurs puteți găsi pe www.heritas.ro. Huet. Urban este un festival organizat de Fundația Heritas, care dorește să promoveze Piața Huet pentru deosebita atmosferă intimă pe care o degajă. Toate instituțiile ce au sediul în această piață vor fi implicate direct în realizarea acestui festival. Pentru patrimoniul ei cultural valoros și pentru importanța care o are. Piața poartă numele unui vechi comite al Sibiului, politicianul secolului XVI, Albert Huet. „Ideea principală a acestui festival e prezervarea și punerea în valoare a tradițiilor vechiului și frumosului nostru oraș. Sibiul are o moștenire culturală incredibilă. Vorbim aici de o arhitectură cu totul și cu totul deosebită dar și de produsele locale, de preparatele culinare unice și chiar de dansurile specifice comunității sibiene”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas. Frumoasa piață din centrul Sibiului va fi, cel puțin pentru două zile, un important centru cultural. Gazdă pentru ateliere tematice, teatru, film, pentru spectacole de gastronomie. Și, cel mai important, gazdă valorilor arhitectonice și de patrimoniu ale Sibiului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus