Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Donatie Club Rotary: Opt monitoare la Neonatologie si la Psihiatrie pentru bebelusii cu probleme de respiratie

 

Rotary Club Sibiu a donat Spitalului Clinic Judeţean cinci monitoare pentru nou-născuţii prematur şi trei monitoare Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda. Alte două monitoare au rămas în posesia Clubului, care intenţionează să le ofere spre folosinţă celor care au copii cu afecţiuni respiratorii.
La Sibiu au ajuns zece aparate, dar donaţia clubului cuprinde un total de 420 de aparate, distribuite în 80 de spitale din România.  Acţiunea de distribuire a monitoarelor s-a făcut cu sprijinul Poştei Române, care le-a livrat gratuit.
”Aceste aparate sunt o realizare şi ne bucurăm că şi Rotary Club Sibiu poate să ajute spitalele sibiene. Clubul nostru a avut zece aparate, opt le-am donat, iar două au rămas la noi şi cei care au nevoie le pot lua de câte ori le sunt necesare” a spus preşedintele Clubului, Sorin Rotariu.
Aparatele sunt folosite pentru monitorizarea nou născuţilor, în special a celor născuţi înainte de termen.
“Aparatele ne sunt foarte necesare, în special la prematuri şi cu ajutorul unui astfel de monitor se pot controla problemele de respitaţie la aceşti micuţi. Mulţumim mult celor care s-au gândit la noi şi Clubului Rotary pentru ajutorul acordat” a declarat Ecaterina Olariu, medic primar al secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţeran Sibiu.
Prematurii se confruntă cu o serie de probleme dupa naştere, deoarece organismul lor este imatur şi nu este pregatit pentru viaţa extrauterină. Complicaţiile respiratorii se numără printre cele mai periculoase afecţiuni. Un bebeluş prematur are un risc mare de a dezvolta afecţiuni precum detresa respiratorie, boli pulmonare cronice care impun ventilarea permanentă şi episoade recurente de apnee- încetarea respiraţiei pentru minim 20 de secunde.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus