Sâmbătă,
27.04.2024
Partial Noros
Acum
17°C

DSP da si vesti bune: scad infectiile respiratorii si gripele

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei la nivelul judeţului, în săptămâna trecută a scăzut semnificativ numărul de IRA (infecţii respiratorii acute), cu circa 10.78%, totalizând 1414 de cazuri, faţă de cazurile din săptămâna precedentă (1585).

Numărul infecţiilor respiratorii acute din această săptămână se află sub media celor 3 săptămâni anterioare (1880). Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri, reprezentând circa 30% din total, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5 - 14 ani.

Referitor la circulaţia virusurilor gripale, în săptămâna 15 nu a mai fost confirmat cu laboratorul nici un caz de gripă. Se menţin pentru investigaţii epidemiologice şi de laborator 18 cazuri de suspiciune, declarate de medicul sentinelă din localitatea Mihăileni, unde a evoluat în ultimile două săptămâni un focar local. În contextul actual, putem caracteriza actuala săptămână ca activitate gripală sporadică.

Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere (180) este în scădere cu 18.18% faţă de săptămâna trecută (220). Cele mai multe cazuri, peste un sfert din total, au survenit la grupa de vârstă 0 - 4 ani (49).

Rata consultaţiilor realizate de medicii de familie santinelă a înregistrat o scădere uşoară (de 6.35%) faţă de săptămâna anterioară (6.14%), iar rata vizitelor la domiciliu a crescut uşor (0.19% faţă de 0.24%).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 163

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus