Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Mediasul merge cu “ardeleanul"

Liderii PD-L Mediaș au decis să fie rezervați în ceea ce privește alegerea noii conduceri a partidului la nivel central. Întrebați cu cine vor vota la alegeri, primarul Mediașului, Teodor Neamțu și Marcel Piteiu, vicepreședinte al organizației au răspuns la fel: cu ardeleanul. Pentru șefia PD-L se luptă doi ardeleni și un bucureștean. Ardelenii sunt Vasile Blaga, născut în Petrileni, județul Bihor și Emil Boc, născut la Răchițele, județul Cluj. Bucureșteanul este Teofor Paleologul. Răspunsul formulat de liderii PD-L Mediaș nu este unul întâmplător, despre medieșeni se știe că au relații foarte bune cu Vasile Blaga, însă au păstrat relții bune și cu premierul Emil Boc, din acest motiv evită să adopte o pozițe tranșantă prin care să se apropie de unul din cei doi candidați. La Sibiu lucuruile sunt mult mai simple, cei trei parlamentari din Sibiu chiar au semnat moțiunea propusă partidului de către primul-ministru Emil Boc. La aceste alegeri se vor stabili și noii vicepreședinți ai partidului, iar Mediașul va trebui din nou să aleagă: pentru că vor andida atât Ion Ariton, cât și Raluca Turcan. “Vom vota cu un sibian”, a încercat din nou un răspuns care să mulțumească pe toată lumea primarul Teodor Neamțu. Doar că atât Turcan, cât și Ariton au în certificatul de naștere trecute localități aflate în Oltenia și Moldova. “Aveți niște întrebări prea grele. Nu ne-am hotărât cu care să mergem, vom vedea până atunci”, a declarat Teodor Neamțu, înrtebat cu care “sibian” va merge la vot. Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu au depus în urmă cu două săptămâni, la Comisia pentru pregătirea Convenţiei Naţionale din 14 mai, cereri de candidatură, însoţite de moţiuni şi de semnături ale susţinătorilor. Teodor Paleologu, aflat în campanile în județul Sibiu nu a reușit să strângă nicio semnătură pentru moțiunea sa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus