Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
3°C

PNL Sibiu are conducere interimara. Aceeasi ca si pana acum

Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL a decis: conducerea organizației municipale a PNL Sibiu este dizolvată, a fost numită o conducere interimară și se vor organiza alegeri. De câteva săptămâni, fosta conducere a organizației municipale are statut interimar, în urma unei reclamații depusă după alegerile din 2010. “Nu este o problemă gravă. Practic avem la municipiu același Birou Politic, doar că are statutul de interimat. De la București ni s-a spus că nu are rost să fie organizate acum alte alegeri, actuala conducere, care s-a păstrat în proporție de 90 la sută din cea veche, va conduce negocierile cu PC și PSD pentru legerile de anul viitor” , a declarat președintele organizaței județene a PSD, Mircea Cazan Cazul de la Sibiu a ajuns la Curtea de Onoare şi Arbitraj, la o sesizare pornită de la actualul vicepreședinte, Puiu Fesan. “Nu este un caz deosebit”, spunea la vremea respectivă, Fesan, care între timp ar fi dorit să-și retragă sesizarea, însă statutul partidului nu a mai permis acest lucru. În mod normal, Curtea de Onoare și Arbitraj ar fi trebuit să acorde un termen de maxim două luni în care să se organizeze noi alegeri, însă s-a făcut o dispensă pentru cazul Sibiu. “Conform statutului, dacă se aprobă contestaţia, atunci în termen de maxim nouă luni, vor trebui organizate noi alegeri şi se va forma un Birou Politic interimar”, a declarat liberalul Alexandru Zavatin, fost membru al Curţii de Onoare şi Arbitraj. Problema apărută la organizația municipală a dus la tergiversarea alegerii unor candidați pentru alegerile de anul viitor. Actuala conducere, acceași ca în trecut, are mandate să se ocupe de problemă. Doar că s-au pierdut până acum cel puțin trei luni. Între timp, toate celelalte două partide care fac parte din Uniunea Social Liberală au trecut de acest pas și și-au ales până acum pretendenții la Primăria Sibiu. Liberalii încă negociază în interiorul organizației. PSD va merge pe mâna lui Horaţiu Marin, Bogdan Trif şi Ovidiu Sitterli, iar PC l-a propus pe fostul social-democrat Cristian Marinescu. Aceștia, împreună cu candidații care vor fi propuși de liberali vor face obiectul unui sondaj de opinie c ear trebui să se realizele până la sfârșitul lunii mai.  

REZULTATE ALEGERILOR DIN 2010:

Preşedinte: Popa Virgil-162 voturi

Vicepreşedinţi: Man Otilia- 122

Iaru Magda- 113

Jugărean Ieronim- 106

Oprişor Sorin- 104

Dietrich Roberto- 97

Carabaşu Angela- 92

Rotaru Dan- 92

Membri: Neagu Andrei- 85

Cazan Diana- 84

Balaşiu Cristian- 79

Titian Petrică- 74

Zavatin Alexandru- 70

Pop Răzvan- 65

Fesan Puiu- 61

Oltean Marius- 59

Isaicu Dan- 59

Supleanţi:

Bucurenciu Paul- 50

Mihu Cristian- 47

Oroian Ovidiu- 45

Firi Octavian- 41

Gancea Alexandru- 40

Hurdu Dan Dumitru- 39

Ungureanu Marius- 36  

Pe lângă membrii aleşi, viitorului birou de municipiu i se alătură, conform statutului PNL, şi preşedintele TNL municipiu Sibiu, Kosman Alexandru, împreună cu preşedintele OFL municipiu Sibiu, Albu Laura.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

aurica

Acum 10 ani

Pai..... parca Carabasa sau carabasu asta este jurnalist!Ce cauta in politica????!Desteapta fata, naiv e cel care are incredere in ea.
Raspunde

oriunde oricand

Acum 10 ani

Ce cauta Bucurenciu Paul in PNL? Se pricepe si la politica?!...........
Raspunde

xyz

Acum 10 ani

sunteti buni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus