Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Targ traditional in Dumbrava

Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului găzduiește în acest sfârșit de săptămână cea de-a treia ediție a Târgului de produse tradiționale și ecologice. Târgul începe sâmbătă, la ora 10. În fiecare seară, organizatorii vor trage obloanele târgului la ora 18. Vor fi expuse spre gustare şi achiziţionare produse tradiţionale atestate din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş. Papilele gustative vor fi răsfăţate cu delicioase prăjituri de casă, alviţă, turtă dulce, prăjituri săseşti, produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulceţuri (de trandafiri, căpşuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), şi multe alte delicatese culinare româneşti. Pentru prima dată în istoria târgului, la această ediție este invitat și un producător din Tulcea ce va aduce la Sibiu produse tradiționale din pește. „Scopul organizării acestor evenimente este promovarea fermierilor şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Târgul se înscrie şi în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri, proiect finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România”, spun organizatorii târgului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus