Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Protest pe tricou portocaliu: ”Consilieri ignorati = sibieni ignorati”

 

Consilierul local Ovidiu Luca a ținut să semnalizeze, astăzi, nemulțumirea sa legată de faptul că în ședințele forului legislativ local, interpelările sale sunt, uneori, ignorate. Astfel, la ședința Consiliului Local de azi, Luca a purtat un tricou portocaliu pe care era imprimat ”Consilieri ignorați = sibieni ignorați”.
Gestul lui Luca vine după ce, în ședința ce a avut loc în urmă cu o lună, întrebările sale - legate de motivul pentru care a fost aleasă SC Piețe Sibiu SA drept societatea care să se ocupe de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar - au rămas fără răspuns.
 
”Nici în ziua de azi nu mi-a spus nimeni de ce a fost aleasă SC Piețe Sibiu SA. Adică, am înțeles necesitatea transferării acestei activități în cadrul unei firme pentru a se putea lucra în mai multe schimburi, dar nu mi s-a spus de ce SC Piețe Sibiu SA. De semnalizarea problemelor se ocupă cei de la domeniul public, de ridicarea mașinilor, cei de la Piețe Sibiu SA, iar mașinile ridicate sunt depozitate la Tursib. Nu o să candidez, deci nu o să fie niciun fel de problemă”, a spus Luca, referidu-se la aprecierile primarului Klaus Johannis. în urmă cu o săptămână, Johannis a explicat motivele care l-au determinat să nu reacționeze în niciun fel la interpelările consilierului Luca. ”În general, îmi place să discut chiar și în contradictoriu cu oameni. În Consiliul Local nu agreez discuții de dragul discuțiilor. Un fel de «hai să discutăm că ne filmează». Dacă unii consilieri locali au nelămuriri, acestea se pot discuta în comisii sau cu viceprimarii de resort”, a declarat Johannis în urmă cu o săptămână.
În plenul Consiliului Local, discuțiile sunt extrem de rare, proiectele de hotărâre fiind adoptate, în majoritatea cazurilor, fără niciun fel de comentariu, sub motivația că discuțiile pe fond au loc în cadrul comisiilor de specialitate. Prin urmare, fiecare declarație făcută pe marginea proiectelor de ordine captează atenția întregii prese prezentă la aceste ședințe.
 
Cele mai multe din rarele interpelări aparțin consilierilor PD-L, Ovidiu Luca numărându-se printre cei mai ”vocali”. Unele din astfel de ieșiri sunt apreciate de primar ca fiind ”politicianiste”. ”Acest mod, făcând pe «neinformatul» e o abordare politicianistă, la care nu am considerat potrivit să răspund. Nu trebuie să intru în acest joc, de «hai că suntem interesați de oraș»”, a mai declarat Johannis.
 
Citește și 
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

zexe

Acum 12 ani

Il doare pe Johannis fix in banana de sibieni si problemele orasului. El sa faca matzul gros si sa-si umple conturile bancare , sa-si mareasca numarul de case, etc... de parca le-ar lua in groapa toate averile. Nici macar copii nu are poponarul, asa ca nu-l va mosteni nimeni, iar lacomia asta tembela este zadarnica.
Raspunde

cl-cj

Acum 12 ani

si eu vreau un astfel de tricou
Raspunde

oricine

Acum 12 ani

bravo, bravo. nu se mai poate atata aroganta si dispret. d-le primar, oare chiar credeti ca suntem rasa inferioara sau sunteti prea bun pentru un popor ca al nostru?
Raspunde

plecati

Acum 12 ani

niste tricouri portocalii pe care sa scrie \"mai bine mort decat pd-list\" puslamalelor
Raspunde

danny

Acum 12 ani

Inca un derbedeu! Nu stiu cum, dar din \'89 incoace, cam mai toti.... (fara comentariu) duc mina la inima! Chiar asa sa-fi lovit pe toti... credinta. Mai bin ar duce-o in partea opusa!La derier! (ps. in franceza!) ... la aprtea nevazuta a lunii!
Raspunde

danny

Acum 12 ani

.... Intru protectia proprie
Raspunde

danny

Acum 12 ani

Si mai lasati-l in pace pe prof. Iohannis! Ca face bine ce face! Un non-valah!
Raspunde

x

Acum 12 ani

intotdeauna dictaturile nu au fost bune... ce se intampla pe plan national se intampla la noi si pe plan local. daca sibienii sunt atat de PDListi precum au aratat sondajele, ar fi trebuit sa fie demult premier
Raspunde

danny

Acum 12 ani

ptr X. Ai perfecta dreptate!
Raspunde

liu

Acum 12 ani

alt hot nemultumit
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus