Luni,
18.08.2025
Parțial Noros
Acum
19°C

Restaurant: La Belvedere, coane' Bicher!

Din păcate, frumoasa vedere a noului restaurant sibian Belvedere nu am putut să o savurez pe deplin: afară era frig și terasa restaurantului lui Cristian Bicher  - cum care Bicher? Pedelistul, cel cu (p)Aritonul, cel cu baschetul – era închisă în a doua parte a săptămânii trecute. Dar nu e mare bai. Atmosfera dinăuntru e plăcută.
Lumină multă și curată. Liniștitoare chiar, un pic surprinzător având în vedere că restaurantul lui Bicher are o formă largă de L, ceea ce contrastează un pic cu ideea de intimitate relaxantă.
Fiind restaurantului Bicher să nu fiți mirați dacă veți da pe acolo de Vulc – cum care Vulc? Mircea Vulc, cel cu baschetul și dezastrul din ultimele sezoane. Cu unul - doi prieteni la masă, îi veți trece cu auzul lui nenea Vulc una-două înjurături scăpate despre alți antrenori, alți sportivi, alte situații pe care le discută la masa lui.
Cum restaurantul e cam gol – sau poate am nimerit eu o zi mai proastă – ospătarii corect îmbrăcați te vor aborda rapid și elegant. Nici picolo nu va lăsa ca în scrumiera de fumător să ți se adune prea mult scrum.
Din meniu, Belvedere încearcă să impresioneze cu fructe de mare, cu  pește, multă influență de la frații noștri cizmă... ăăă... din Italia. Sincer, nu am îndrăznit să mă avânt la scoicile cu icre uscate sau la puiul de caracatiță cu sos roșu (pe caracatiță am jurat că nu mai pun furculița de acum zece ani). Am sărit și peste sepia cu mazăre (vorba aia, ce mi-e caracatiță, ce mi-e sepie?) și am adăstat, ardelenește, la un clasic pui cu smântână.
N-am apucat să remarc bine că la toaletă nu mai erau prosoape de hârtie și nici să verific pe telefon cât de jos a terminat CSU (asta în cazul în care îmi cerea nea Vulc părerea), că porția comandată era deja pe masă. Cum eram singurul client care mânca, nu cred că îl înghesuisem oricum pe bucătar. Puiul ca puiul – nici prea moale, nici prea tare, nici să îl tai cu furculița, dar nici să simți că mesteci a pagubă. De fapt, de ce să fiu meschin: chiar a fost corect gătit, iar porția a fost înspre una decentă.
Tiramisu comandat apoi pe fugă nu mi-a dat senzația aia lăsată de mascarpone  de la mama ei – probabil era de la cea de-a doua Cola comandată -, iar peste praful extrem de fin de cacao nu se prea simțeau urme de ciocolată. Detalii, dară...
Una peste alta, prețurile de pe notă sunt cele comune, poate puțin peste – de la banala formulă cinci lei răcoritoarea, la de așteptata sumă de 23 de lei pentru puiul cu smântână și ciuperci. Cu tot cu prăjitura de la final, 42 de lei nota finală, pentru o singură persoană grăbită. Concluzia e clară: chiar merită.

Căluţul Cabral


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

10 comentarii

siby

Acum 14 ani

Merita sau nu, eu nu cred ca te-ai saturat! In astfel de localuri, mai important este sa apari pe acolo decat sa pleci saturat. Oricum in alte tari mai civilizate, cu 6.5 EUR poti manca tot ce poftesti din bucataria marina si chiar pleci satul si multumit.
Raspunde

vio

Acum 14 ani

in alte tari civilizate cu 6.5 euro eventual iti cumperi o bere, nici vorba sa mananci pe saturate fructe de mare
Raspunde

@ siby

Acum 14 ani

vio are dreptate...se vede ca n-ai prea fost prin \"alte tari mai civilizate\" si nici prin restaurante n-ai prea calcat...oricum sa stii ca o tara este atit de civilizata cat sunt de civilizati cetatenii ei...daca intelegi ce-am spus o sa tragi concluzii corecte.
Raspunde

autor

Acum 14 ani

total lipsit de profesionalism, spune-mi te rog si mie ce importanta are al cui e localul, daca te duci in oras sa mananci o inghetata intrebi mai intai al cui e chioscul si pe urma cumperi sau ce ai vrut tu sa arati prin titlul ala?
Raspunde

Odin

Acum 14 ani

Acum daca stiu ca restaurantul e a unui pedelist chiar ca nu mai pun piciorul pe acolo ca nu vreau sa ma infectez cu vreo boala incurabila portocalie care iti transforma creieri in pasta (tot portocalie) de ajungi sa crezi ca basecu e cinstit si boc e competent (sau alte aberati)
Raspunde

CipSB

Acum 14 ani

Oricum cel care a scris articolul,nu cred ca a vazut nici Poplaca,tot cioban ramane!!A mancat pui pana la urma,saracu\'!Ce sa stie el de peste,fructe de mare etc!!Mananca acasa prietene!!PS sper cā ai fost singur!!
Raspunde

siby

Acum 14 ani

Cu tot respectul Vio, dar era vorba de Germania - Konstanz in perioada 15-24.04.2011, la un restaurant chinezesc, la masa de pranz intre orele 12-15, asta era tariful pentru adulti iar pentru tineri era de 4.00 EUR. Tin sa-ti spun ca puteai servi tot ceea ce era prezentat la bufet si in orice cantitate. Intradevar bauturile sunt scumpe in orice restaurant din lumea civilizata; o bere era in jur de 3.5 EUR iar o sticla de vin cam 7-8 EUR. Sa auzim de bine, ca de rau ne rezolva ai nostri !
Raspunde

mephisto

Acum 14 ani

Tiramisu NU se prepara cu ciocolata pe deasupra! Doar cu cacao!
Raspunde

carcalete

Acum 14 ani

mai cabrale,se pare ca te-ai cam cherchelit!ce legaturi faci tu coane.....ce are Bicher cu baschetul,ce ai tu cu Vulc,numai tu sti.l-ai vazut des pe Vulc pe acolo,ca eu nu l-am vazut niciodata....dar poate te vede el si-ti trage vreo injuratura(nu l-ai vazut dar l-ai auzit injurand!!!)Esti jalnic mai Brelinski!Apuca-te de altceva si nu mai merge la restaurante ca-ti face rau!
Raspunde

apropo

Acum 12 ani

Stiati ca firma lui Bicher (Intermedia) a intrat in insolventa? Nu mai poate suge de la Carabulea. Mai multe informatii pe portalul just.ro, cautati dupa Intermedia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus