Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ispita Cioran, un nou spectacol in tramvaiul Sibiu – Rasinari

 

Câştigător al trei premii UNITER pentru teatru radiofonic, regizorul Gavriil Pinte montează la Sibiu spectacolul „Ispita Cioran“, o propunere de biografie poetică după viaţa şi opera lui Emil Cioran. Proiectul este o producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu şi aniversează 100 de ani de la naşterea filosofului şi scriitorului român Emil Cioran. 
 
„Ispita Cioran“ este un spectacol itinerant ce are loc într-un vagon de tramvai, pe ruta Sibiu – Răşinari şi retur. Spectacolul reprezintă cea de-a patra producţie marca Gavriil Pinte la Sibiu şi îşi propune să reconstruiască simbolic călătoria imaginară, înapoi spre Răşinari, a marelui filosof român Emil Cioran. Itinerariul începe de la intrarea principală în Muzeul în Aer Liber şi continuă, cu opriri scurte, de-a lungul Pădurii Dumbrava până în satul Răşinari, unde publicul este invitat să coboare pentru un popas mai lung. Călătoria continuă înapoi spre Sibiu păstrând atmosfera fascinantă, plină de lirism şi muzicalitate. Evenimentele sunt aduse în faţa privitorilor în ordine cronologică: naşterea, copilăria, izgonirea de acasă, înaintarea în vârstă, dragostea târzie pentru Friedgard Thoma şi imaginea finală a morţii sale.  Regia, scenariul şi coloana sonoră poartă semnătura lui Gavriil Pinte, iar scenografia a fost realizată de Roxana Ionescu. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Marius Turdean, Veronica Arizancu, Simina Contraş, Raluca Iani, Laura Ilea, Mariana Mihu, Cristina Ragos, Arina Trif, Mihai Coman, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Viorel Raţă şi Ciprian Scurtea. Asistent regie: Vicenţiu Rahău.
 
Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, 14 mai, ora 14:00. Următoarele trei reprezentaţii vor avea loc duminică, 15 mai, ora 14:00, sâmbătă, 21 mai şi duminică, 22 mai, începând cu ora 18:00. Plecarea publicului se va face din parcarea teatrului, cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, cu autobuzele puse la dispoziţie gratuit de Tursib. Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online pe bilete.sibfest.ro. Preţul unui bilet este de 30 de lei, respectiv 20 de lei cu reducere. Toate biletele puse în vânzare pentru premieră şi pentru cea de-a doua reprezentaţie au fost deja epuizate.  
 
Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu ce va avea loc în perioada 27 mai – 5 iunie. Tot în cadrul festivalului va fi prezentat şi spectacolul „Un tramvai numit Popescu“, un punct de reper important pe harta turistică, dar şi cea afectivă a oraşului. Astfel se remarcă numărul ridicatal cererilor pentru reprezentaţii private pentru turişti sau chiar pentru aniversarea unei zile de naştere. Mai mult decât atât, biletele pentru toate reprezentaţiile acestui spectacol programate în cadrul festivalului au fost deja epuizate.
 
(Comunicat de presă - TNRS)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

x

Acum 12 ani

ispita johannis, un ultim trmvai spre rasinari care sa nu se mai intoarca....cu cioran cu tot
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus