Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

Ion Besoiu, internat de urgenta

 

Actorul Ion Besoiu a fost internat de urgenţă, miercuri seară, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii la spectacolul "Din însemnările unui necunoscut", la Teatrul Bulandra.
 
Regizorul Alexandru Darie, directorul Teatrului, a spus că nu este nimic grav, actorul având, "probabil, o lipotimie". Totodată, acesta a spus că Besoiu a fost internat pentru a i se face o serie de analize medicale.
 
Darie a mai spus că spectacolul la care lucrează în prezent, "Din însemnările unui necunoscut", va avea premiera pe 20 mai, relatează Mediafax.
 
Ion Besoiu, în vârstă de 80 de ani, este unul dintre cei mai talentaţi şi cunoscuţi actori ai scenei şi filmului românesc, care a devenit celebru odată cu rolul din filmul "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, după care s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat la Teatrul Bulandra şi a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru.
 
Şi activitatea cinematografică a lui Ion Besoiu este impresionantă, printre filmele în care a jucat numărându-se "Furtuna", "Neamul Şoimăreştilor", "Haiducii", "Răscoala", "Mihai Viteazul", "Ciprian Porumbescu", "Păcală", "Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii", "Ultima noapte de dragoste" şi "Lumini şi umbre".
 
În anul 2001, Ion Besoiu a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Sibiu, în care s-a născut.
 
Ion Besoiu a primit mai multe distincţii, printre care şi premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru întreaga carieră, în 2008, dar şi premiul Gopo pentru întreaga carieră, anul acesta.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus