Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Executari silite: de la case de 19.000 de euro in Cristian, la vile de 495.000 de euro in Sibiu

 

După o oarecare ”liniște” pe perioada iernii, băncile au început să publice din nou tot mai multe anunțuri de vânzare prin licitație a bunurilor cu care au garantat clienții lor, deveniți rău-platnici. Proprietățile scoase la vânzare de instituțiile financiare nu reprezintă, însă, în majoritatea cazurilor, chilipiruri.
 
OTP Bank scoate la vânzare un teren de 452 de mp, în Mediaș, pe strada Baznei. Terenul se află la numărul 95, iar prețul de pornire al licitației a fost stabilit la 74.184 de franci elvețieni (aproximativ 58.000 de euro). Doar că pe terenul respectiv se mai află încă două case de locuit.
Licitația este programată să aibă loc în ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni.
 
 
O casă de vacanță de patru ani, 80.000 de euro
 
Banca Transilvania execută datoriile unui client din Sibiu, care a garantat cu casa de vacanță ridicată la Tocile (comuna Sadu). Casa a fost ridicată în 2007, are o suprafață de 179 de mp, alături de care curtea mai ocupă 245 de mp. Casa este construită în regim P+M, parterul fiind compus din două livinguri, o bucătărie, hol, debara, baie, două terase și o cameră pentru centrala termică, iar la mansardă fiind amenajate patru dormitoare și două balcoane. 80.000 de euro este prețul de pornire al licitației programată în prima zi a săptămânii viitoare.
Casele par a avea și prețuri decente în unele din satele județului Sibiu. O casă cu două camere, hol, baie, bucătărie și cămară, plus pivniță, este scoasă la vânzare în Râul Sadului de către BRD. Casa este situată pe strada Principală, la numărul 219, suprafața terenului aferent proprietății fiind de 415 mp. Prețul de pornire este stabilit la 57.335 de lei (aproximativ 14.000 de euro). Casa este scoasă la vânzare pe 26 mai. 
Aceeași bancă vinde o casă ridicată în Cristian, pe strada I, la nr. 73. Suprafața utilă a casei este de aproape 100 de mp, iar prețul cerut de BRD este de 18.750 de euro.
În municipiul Sibiu, însă, proprietățile scoase la vânzare de BRD au prețuri sensibil mai ridicate. Astfel, în aceeași zi cu licitația pentru casele din Râul Sadului  și Cristian va fi scos la vânzare un teren de 11.1000 de mp, situat în Sibiu (banca nu precizează zona). Terenul este înscris în circuitul agricol, având destinația de pășune și fânaț. Prețul de pornire al licitației este de aproximativ 69.500 de euro.
 
Proprietăți – monstru
 
Banca Românească este printre primele bănci care a început să scoată la vânzare proprietăți ale debitorilor săi. Una din cele mai des licitate proprietăți este o imensă locuință situată în Sibiu, pe strada Câmpului, la numărul 56. Casa de aici are regim de înălțime D+P+E+M, la demisol având cramă, spălătorie, cameră, cameră hobby, hol și spațiu de depozitare. La parter, alături de casa scării sunt amenajate biblioteca, livingul, terasa, bucătăria cu locul de luat masa, trei holuri, sufragerie, baie, cămară și două garaje cu ieșire în curte. La etaj sunt patru dormitoare (două cu balcoane), trei dressinguri, terasă închisă și trei băi, dintre care una cu două încăperi. La mansardă mai există un dormitor, bucătărie cu spațiu de luat masa, doup băi și un spațiu de recreere.
Banca va scoate imobilul la vânzare pe 25 mai, pentru a recupera o datorie de 120.000 de lei, plus cheltuielile de executare. Imobilul a fost evaluat la 2,7 milioane de lei (aprox. 658.000 de euro), dar va fi scos la vânzare pentru două milioane de lei (”nici” 500.000 de euro). Doar că, pe proprietatea respectivă, în cartea funciară mai sunt înscrise o serie de alte sarcini. Un drept de ipotecă de 605.400 de euro plus celelalte obligații aferente unui credit contractat la Raiffeisen Bank. O ipotecă de 76.800 de lei, constituită de Finanțele Publice, trei somații de plată în valoare de 20.000 de lei, 14.000 de lei, respectiv 36.000 de euro sunt celelalte sarcini înscrise în cartea funciară. Doar ultima somație de plată este și contestată de proprietarul casei.
Aceeași bancă mai vinde la Cârțișoara, pe Valea Bâlii, trei locuri de casă de câte 250 de mp și o casă de vacanță de 200 de mp cu suma de 300.000 de lei (proprietățiile fiind inițial evaluate la mai bine de 400.000 de lei).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Eurosib Imobiliare

Acum 11 ani

Ansamblul Panoramic Gardens din Sibiu va ofera o gama de apartamente cu preturi incepand de la 23500 euro. Pentru mai multe informatii accesati pagina noastra oficiala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus