Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Noul PUG aduce impozite mai mari pentru o parte din sibieni

 

Proprietarii a 772 de hectare de teren din Sibiu vor plăti un impozit mai mare pe proprietățile lor situate în aceste zone, în urma adoptării noului Plan Urbanistic General al Sibiului. Acest lucru se va întâmpla din cauza trecerii în intravilanul Sibiului (în zona de impozitare C) a 772 de hectare de teren, dar și în urma modificărilor în încadrarea unor zone de impozitare din municipiu.
Astfel, sibienii care dețin cele 700 de ha de teren trecute în intravilan în zona Căii Șurii Mici vor plăti impozite aferente zonei C de impozitare (exemplu: 177 de lei impozit anual pentru o casă de 100 de mp, sau 28,74 de lei impozit anual pentru un teren de construcții).
 
Zone ale Sibiului trecute în alte categorii de impozitare
 
Zona Câmpşor şi o parte a Cartierului Tineretului (foto) vor fi reîncadrate din zona D în zona C de impozitare, de la finele acestei luni. ”Această propunere a venit în urma prevederilor noului PUG al Sibiului care stipulează că Zona Câmpşor este o arie rezidenţială. În ceea ce priveşte partea din Cartierul Tineretului care va fi încadrată în zona de impozitare C, această propunere a venit în urma finalizării lucrărilor tehnico-edilitare care asigură zonei reţelele de utilităţi şi drumuri”, informează reprezentanții Primăriei. Pentru comparație, dacă proprietarul unei case de 100 de mp aflată în zona D plătea, până acum, un impozit anual de 169 de lei, în urma modificărilor de la finele acestei luni va plăt un impozit de 177 de lei (din moment ce a fost trecut în zona de impozitare C). În cazul terenurilor, pentru aceeași suprafață-exemplu de 100 de mp teren de construcții, impozitul prin trecerea din zona D în zona C crește de la 15,19 lei la 28,74 lei.
Prin acest proiect de hotărâre se propune şi reîncadrarea din zonă D în zonă C a ariei numite Tropinii Noi, situată la ieşirea din Sibiu către Răşinari. 
 
Centura scoate intravilanul în extravilan
 
Prin noul PUG al Sibiului, nu numai că au fost aduse suprafețe noi în intravilanul orașului, ci a fost ”îmbogățit” și extravilanul. ”Ca urmare a amenajării centurii ocolitoare a Sibiului, terenul pe care aceasta a fost construită şi zona de protecţie a ei vor ieşi din intravilanul municipiului şi vor fi încadrate ca extravilan”, susțin reprezentanții Primăriei Sibiu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

CARMEN SANDRU

Acum 9 ani

Ce zona C, vecinii mei inca cresc oi si porci, fara nici o jena si nu 1, sau 2, ci 10, 20......muste,miros, groaznic.....Veniti pe str. Orhideelor 16, 26, SI VETI VEDEA.............viata la sat...ei traiesc la bloc, si noi le suportam mirosul si mustele animalelor lor..........
Raspunde

Mariana

Acum 9 ani

Are dreptate.......vad de la geam, animale in gradini...este penibil. Am copil mic, si nu pot deschide geamul de miros si de muste..si ne laudam ca stam in Cartierul Tineretului-----Primaria ne-a dat terenul, cum ne protejeaza? Spueanu ca suntem in zona buna, la oras: Ce oras??? Imaginea mea de la geam, este idilica, cu oi, porci, gradini de tot felul, care de care . Dl Johanis, cum ne protejezi?????sau trebuie sa locuim pe strada dvs ca sa puitem respira aer curat????? Luati atitudine, vecini.!
Raspunde

marin

Acum 9 ani

v-a dat de pomana ,s-au pile ,de cumparat de geaba ,...naroad-o cine a fost primul ,omul cu animalele in satul din bunici ,s-au tu cu deapomana .nu cumva esti secretara la primarie .unde au ei cotetele din tata fiu ,ai cumparat d-a moaca ,,nu poti sa gindesti ca vii tu cu animalele tele modificate genetic ,altoite cu oi , iepuri ,sau unde face caca animalul tau , in pat...dar hazna nu cumva ave-ti toti in curtea interioara ..?.tu poti face pleomonie mai repede ,intrucit dormi cu animalul in pat ...nu ai par in plomini .dar caca de la animalutul tau cind iese afara ...nu cumva il iei cu manusi ..
Raspunde

Marineeeeee,

Acum 9 ani

rar mi-a fost dat sa vad asa analfabet.
Raspunde

m....ee..

Acum 9 ani

in preistorie cum se face-au copii .? ce pozitie ave-au ...este adevar....
Raspunde

Vasi

Acum 9 ani

Postul 3 si 5 ne arata cum comunicau alesii nostri(????)atunci cand au intrat in politica,daca intre timp acest lucru s-a mai ameliorat,la baza ei nu sunt decat niste gangavi,nesimtiti si agramati.....pentru tupeul cu care gangaveste domnul aici va fi intr-o zi pus pe o lista de candidati,iar noi vom avea de ales intre un rahat de porc,ciocanitoarea Woody,foamea in vacanta si EL,ghici ce va urma......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus