Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Cei care aleg directorii Astrei si ai Transilvaniei: Campean, Besoiu , Ziegler, Vacarescu, Chioaru...

 

Patru instituții de cultură cu renume cel puțin în județ vor avea, din această vară, directori noi – Biblioteca județeană Astra, Centrul cultura interetnic Transilvania, Complexul Național Muzeal Astra și Școala de arte populare și meserii ”Ion Muncu”. Concursurile pentru care proiectele de management pot fi depuse până la finele acestei luni vor avea o comisie a cărei componență va fi decisă în ședința de joi a Consiliului Județean de joi. Pentru primele două dintre instituțiile mai sus amintite, propunerile pentru comisiile de concurs au fost deja stabilite.
 
Cea mai numeroasă comisie va fi cea pentru desemnarea noului manager al Bibliotecii județene Astra, în condițiile în care actualul director, Ion Onuc Nemeș, nu mai poate concura.
Din partea Consiliului Județean Sibiu sunt propuși trei membri în cadrul comisiei de concurs: Daniela Câmpean (PD-L), Adrian Besoiu (foto) (PSD)  și Ulf Ziegler (FDGR). Din partea liberalilor aleși în forul legislativ al județului nu a fost propus niciun reprezentant.
Comisia de concurs pentru BJ Astra va fi completată cu șase specialiști în domeniu. Alături de Doina Popa, președintele Asociației naționale a bibliotecarilor și bibliotecilor publice din România, mai sunt propuși pentru comisia amintită Sorin Radu, decanul Facultății de Istorie din cadrul ULBS, Daniel Nazare, directorul Bibliotecii județene George Barițiu din Brașov, Ioan Radu Văcărescu, președintele Uniunii Scriitorilor, filialal Sibiu, Dumitru Chioaru, redactorul șef al revistei Euphorion și Constantin Ittu, șeful Bilbliotecii din cadrul Muzeului Național Brukenthal.
 
Pentru Centrul cultural interetnic Transilvania, din partea CJ Sibiu este propus Iordan Nicola, secretarul județului. Specialiștii în domeniu care vor trebui să selecteze proiectele de management sunt propuși a fi Alexiu Tatu, directorul Arhivelor naționale Sibiu, șu Mircea Brava, memb ru al Uniunii scriitorilor.
 
Propunerile vor fi, eventual, discutate și supuse aprobării în cadrul ședinței de joi, când urmează a fi alese și comisiile de concurs pentru celelalte două instituții, respectiv CNM Astra și Școala de arte populare, pentru care propunerile nu au fost încă făcute publice.
 
Citește mai multe despre concursurile pentru funcția de directori aici, aici și aici.
 
 
 
 
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

xxx

Acum 11 ani

iaraasi va lipseste documentarea!! comisiile de concurs sunt egale numeric la toate institutiile !si respecta proportionalitatea impusa de lege!
Raspunde

ada

Acum 11 ani

Muncu esti Tu, ala de-a scris.
Raspunde

Mircea Brava?

Acum 11 ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus