Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Placinte de casa si dulceata de nuci verzi in Dumbrava Sibiului

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, în ultimul week-end al lunii mai, sâmbătă şi duminică, 28 şi 29 mai 2011, a cincea ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, cu desfăşurare între orele 10-18.

Seria târgurilor se continuă dat fiind succesul înregistrat de ediţiile anterioare ce au avut din ce în ce mai mulţi vizitatori / cumpărători. Vor fi expuse spre gustare şi cumpărare produse tradiţionale atestate din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş. Papilele gustative vor fi răsfăţate cu delicioase plăcinte de casă, turtă dulce, prăjituri săseşti, produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulceţuri (de trandafiri, căpşuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), şi multe alte delicatese culinare româneşti.

Mâncărurile preparate la ceaun îi vor răsfăţa cu aromele specifice pe cei doritori şi pofticioşi.

Scopul organizării acestor evenimente este promovarea fermierilor şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Târgul se înscrie şi în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri.

Organizatorii evenimentului sunt: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Este dorinţa organizatorilor, dar şi încurajarea consumatorilor, ca Târgul de produse tradiţionale şi ecologice să se desfăşoare din două în două săptămâni, până la jumătatea lunii octombrie 2011.

Amintim doritorilor că îşi pot achiziţiona abonamente anuale pentru vizitarea muzeului în valoare de 40 lei (pentru soţ, soţie şi copiii până în 18 ani), doar 20 lei pentru familiile în care sunt bugetari (fiind necesară o legitimaţie de serviciu sau adeverinţă), iar pentru elevi şi studenţi: 7.5 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus