Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Testari gratuite de glicemie si hemoglobina, in fata Magazinului Dumbrava

Sibienii îşi vor putea testa gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilată în perioada 26-28 mai. Campania aparţine Asociaţiei Bolnavilor de Diabet din Sibiu şi se desfăşoară în cadrul platformei 'Împreună pentru viaţă, sănătate prin cunoaştere', o iniţiativă MSD România, desfăşurată cu sprijinul clinicii Polisano.

Timp de trei zile, pe 26, 27 şi 28 mai, Asociaţia Bolnavilor de Diabet din Sibiu pune la dispoziţia locuitorilor zece aparate de testat hemoglobina glicozilată şi alte zece care măsoară glicemia, toate amplasate în faţa Magazinului Dumbrava din centrul Sibiului. Orarul testărilor este următorul: joi (13.00 - 19.00), vineri (13.00 - 19.00) şi sâmbătă (10.00 - 16.00). Este pentru prima oară când în Sibiu se fac gratuit teste de hemoglobină glicozilată într-un spaţiul public.

Testările gratuite se adresează tuturor locuitorilor din Sibiu: pentru populaţia diagnosticată cu diabet se fac testări de hemoglobină glicozilată, în timp ce pentru restul sibienilor se acordă testări gratuite de glicemie. Pentru testarea hemoglobinei glicozilate, preţul în mediul privat este de 30-50 de lei. La dispoziţia pacienţilor se vor afla de asemenea şi informaţii utile despre tratarea acestei afecţiuni.

'În România există peste 1.300.000 de pacienţi diagnosticaţi cu diabet zaharat, dintre care 18.000 se află numai în judeţul Sibiu. Dacă ne gândim însă că aceştia sunt doar pacienţii diagnosticaţi şi că numărul celor bolnavi de diabet ar putea fi mult mai mare, de abia atunci ne dăm seama cât de multă nevoie avem de un program de testare de acest gen. Astfel, îi încurajăm pe toţi locuitorii judeţului Sibiu să efectueze testările gratuite de glicemie şi hemoglobină glicozilată', a declarat domnul Alexandru Augustin, Vicepreşedinte în cadrul Asociaţiei Bolnavilor de Diabet din Sibiu.

Diabetul zaharat este una din cele mai grave probleme de sănătate a timpurilor moderne, afectând 8,5 % din populaţia adultă a Europei. În fiecare an, în întreaga lume, se îmbolnăvesc de diabet zaharat şapte milioane de persoane.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus