Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

De ce sunt scumpe terenurile din Cartierul Tineretului: explicatia lui Johannis

 

100 de euro, inclusiv TVA, este prețul pe care administrația Sibiului îl va cere de la tinerii care doresc să își cumpere terenul primit în folosință gratuită în Cartierul Tineretului. După ce doi consilieri locali au apreciat că prețul este cam mare, primarul Klaus Johannis a explicat de ce ține ca prețurile să rămână mari: pentru a evita vânzarea caselor către alte persoane.
 
”Noi i-am ajutat pe tineri și îi vom ajuta în continuare. Aceste terenuri au fost puse și vor fi puse la dispoziția tinerilor total gratuit, nu trebuie să plătească nimic pe durata existenței construcțiilor. S-ar putea ca acestea să dureze o sută, două sute de ani, tot timpul terenul va fi folosit gratuit, pot sta în acele case și nepoții fără să plătească un ban. Sunt, însă, unii care vor să vândă casa, iar asta nu e în interesul nostru. Cei care vor să vândă, pot face acest lucru numai după ce achiziționează terenul. Nouă ni se pare de bun simț să fie practicate prețuri apropiate de prețul pieței. Vă rog să nu confundăm ajutorul pentru tineri cu prețul terenului, pe care nu e obligatoriu să îl cumpere. Cine vrea să stea acolo, poate sta pentru tot restul vieții în căsuța lui”, a declarat Klaus Johannis, în fața Consiliului Local Sibiu.
Membrii forului legislativ local au aprobat în cursul zilei de azi, menținerea prețului de 332 de lei/mp fără TVA pentru terenurile din Cartierul Tineretului. Același preț a fost folosit și în 2010. Potrivit Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei, nici în 2010 și nici în acest an, până în prezent, nu au fost înregistrate solicitări de a fi cumpărate terenurile.
 
Stroie: să se vândă în rate
 
Declarația lui Johannis vine după ce consilierii locali Ioan Stroie (PSD) și Livia Sava (PD-L) au declarat în plenul Consiliului Local că prețul cerut pe terenuri e mare. ”Mie personal mi se pare destul de piperat. Însă dacă vrem să ținem cont că cei care au construit acolo o casă sunt tineri, care au luat credite pentru construcții, atunci trebuie să avem în vedere că nu mai au ei bani să mai facă un credit pentru a da alte 30.000 de euro pentru teren. Aș propune ca aceste terenuri să poată fi cumpărate și în rate, pe 10 – 15 – 20 de ani. Cred că astfel ar putea fi plătite mai bine”, spune Stroie.
Livia Sava crede că tocmai pentru că prețurile sunt mari nu au existat solicitări de cumpărare. ”Am mai avut intervenții pe acest subiect. Prețul este extrem de mare, având în vedere și zona în care se află Cartierul Tineretului”, a spus Livia Sava.
 

Klaus Johannis: Nu avem niciun interes ca aceste terenuri să se vândă.

Livia Sava: Unii au...

Klaus Johannis: E, atunci să facă rost de bani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

mda

Acum 12 ani

mda..e chair pieperat pretul.20 euro este peste cap,saracii tineri neavand nici utilitati,fiind pe camp.in fine,gresesti johannis foarte mult.asta e jecmaneala a la ,,escu,,.pacat
Raspunde

mda

Acum 12 ani

ups.scuze.daca pe durata vietii este gratuit atunci este super bine.trebuiesc evitate speculatiile.
Raspunde

xxx

Acum 12 ani

tot johannis iese. pacat
Raspunde

xxl

Acum 12 ani

pe durata constructiei. Se evita astfel speculatiile. Si eu as vrea sa primesc un teren gratuit si apoi sa-l platesc cu vreo 5000 si sa-l revand cu vreo 30000
Raspunde

??

Acum 12 ani

Perfect de acord cu argumentatia primarului, dar atunci de ce se plateste anual din banii sibienilor o firma care sa faca aceasta evaluare prohibitiva? Doar ca sa mai castige cineva niste bani???
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

pretul e foarte bun...daca ar vinde cu 20 euro (adica mult sub pretul pietei) TOTI ar vinde si primaria investeste in drumuri, canalizare, etc. Stiu, n-au ajuns chiar peste tot dar o sa ajunga...
Raspunde

unul corect

Acum 12 ani

Johannis are dreptate!!!! Terenurile au fost date tinerilor si trebuie sa ramana ale lor.... daca au obtinut un teren pt care au indeplinit niste conditii si acuma vor sa il vanda altor persoane care nu ar fi putut obtine niciodata acel teren pt ca nu indeplineau conditiile necesare, atunci sunt niste speculanti care de fapt nu au avut nevoie de acel teren, au vrut doar sa obtina ceva gratis pe care sa il vanda (la pretul pietei presupun....) asa ca Johannis are dreptate (parerea mea)
Raspunde

eu

Acum 12 ani

Sa va intre in cap: furati pe unde puteti dar nu primaria! A aplicat o logica cat se poate de buna! .... se traduce: eu, baiatul lui Snepelea Ionu\' de la finante, fac casa acolo pe teren moca, si o vand dupa ca doar am bani de investit.
Raspunde

marius

Acum 12 ani

foarte bun rationamentul! felicitari Johannis!
Raspunde

Pavel

Acum 12 ani

felicitari Johannis.nu i lasa pe psd- isti si pd-l- isti sa traga tzepe a la bucale.
Raspunde

Dan

Acum 12 ani

Bravo Iohannis!
Raspunde

Sasu

Acum 12 ani

Am auzit multe lucruri rele despre sasul vostru, de data asta insa are dreptate, daca si ceilalti politicieni ar fi cel putin asa nu ar mai fi Romania printre ultimele tari din Europa....
Raspunde

xfactor

Acum 12 ani

DA UNDE NAIBA SE CREDE jOHANIS ASTA,LANGA bUCURESTI DE PUNE UN PRET ASA MARE PE TEREN?nESIMTITUL NU A FURAT DESTUL,MAI VREA INCA!
Raspunde

@xfactor

Acum 12 ani

e gratis bai !! tinerii l-au primit gratuit pe durata existentei constructiei ce au ridicato ei... daca li s-ar vinde pe 5000 E , ce crezi ca ar face majoritatea ? iti spun eu... probabil ai face si tu la fel...: il vand cu cea mai mare viteza la pretul pietei... 30-35000 EUR pe lot ... Asa ca bine face binefacatorul acestora !
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

primarul are dreptate.au primit mocca iar acum vor sa profite de situatie.caracteristic romanului.natie de .....ne meritam soarta...
Raspunde

imobiliare etc. s.r.l.

Acum 12 ani

traiasca transilvania slobozita, ca sa ne meritam si mai bine soarta!
Raspunde

transilvanus rex

Acum 12 ani

ba imobiliare etc. s.r.l., sa ma slobod in capul tau, ca are nevoie urgenta de o ungere!
Raspunde

chirias in Tineretului

Acum 11 ani

Chiar credeti ca asta este realitatea? Stau cu chirie in cartierul Tineretului, am 26 de ani, si pentru ca sunt prea tanara nu am primit teren in tura asta. Criteriile de impartire a terenurilor au fost facute tot pentru cei care au dat spaga cea mare. In ceea ce priveste faptul ca tinerii nu pot sa vanda terenul fara sa-l cumpere, as sugera sa se faca un reportaj in zona si sa se descopere REALITATE: exista destui notari corupti care intermediaza cedarea drepturilor de catre tineri altor persoane pentru niste sume deloc de neglijat. Si asa unii avocati, in loc sa aiba jumatate din duplex (cat se poate constri pe terenul obtinut de la primarie) au un duplex intreg, doar al lor. Primarul si viceprimarul stiu tot ce misca in zona, ca altfel nu imi explic de ce nu m-au primit in audienta cu dovezile clare de mita si falsuri la repartizarea terenurilor. Au avut grija ca cei de la comisia de contestatie sa imi raspunda la contestatie cu un raspuns sec.
Raspunde

Taratorule

Acum 11 ani

@18 Despre care vice-primar pomenesti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus