Duminică,
16.05.2021
Ploi Scurte
Acum
13°C

Ghenea, Cartianu, Paraschivescu, Visan. Invitatii SibiuBookFest 2011

SibiuBookFest, cel mai important târg de carte din Sibiu, își deschide porțile în 2 iunie, într-un pavilion de peste 1300 de metri pătrați, care va găzdui timp de patru zile o colecție impresionantă de cărți, scoase la vânzare de peste 50 de edituri românești.

Cea de-a doua ediție a SibiuBookFest aduce în fața cititorilor nume consacrate ale scriiturii românești. Autori renumiți vin la Sibiu pentru a prezenta ultimele apariții editoriale românești, de la beletristică la science-fiction, cărți de antreprenoriat sau volume strâns legate de istoria

Vineri, în cea de-a doua zi a SibiuBookFest, la ora 15, Radu Paraschivescu îl va prezenta pe Adrian Georgescu, cu cartea „Câteva sfârșituri de lume”. La ora 15:30, Gabriel Liiceanu o va prezenta pe Ioana Pârvulescu, cu cartea „Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale”. Tot vineri, la ora 16:15, Gabriel Liiceanu va prezenta și cartea „Itinerariile unei vieți: E.M. Cioran”.

SibiuBookFest va găzdui lansarea cărții „Antreprenoriat. „Drumul de la idei catre oportunităţi şi succes în afaceri” vineri, 3 iunie ora 12.30, scrisă de unul dintre cei mai în vogă antreprenori ai momenului, Marius Ghenea, cunoscut ca unul dintre „leii” prezenți în emisiunea „Arena Leilor”. „Este un proiect de suflet mai vechi al meu, pe care mă bucur sa reușesc să îl finalizez acum. Informațiile din carte sunt, cred eu, utile pentru orice antreprenor, dar și pentru cei care se gândesc să urmeze în viitor această cale sau chiar pentru cei care nu sunt antreprenori, dar sunt implicați în orice alt mod în activitățile antreprenoriale din România”, spune Marius Ghenea despre cartea sa.

Tot vineri, de la ora 17:30, unul dintre marii actori români, Dorel Vișan, lansează ediția bilingvă, româno-spaniolă a cărții „Psalmi/Salmos”. Dorel Vișan a fost nominalizat între cei 12 finaliști ai celui mai prestigios concurs mondial de poezie mistică, PREMIO MUNDIAL DE POESIA MISTICA FERNANDO RIELO, Spania, decembrie 2010, la care au participat 208 concurenți, din 32 de țări. Strâns legată de numele marelui actor este și lansarea cărții „Căutător de destine”, scrisă de Pușa Roth. Cartea conține destăinuirile lui Dorel Vișan referitoare la viața și cariera sa artistică. „Talent excepțional dublat de o conștiință critică mai rar întîlnită în breaslă, Dorel Vișan este de fiecare dată surprinzător: surprinzător când zâmbește, surprinzător când râde, surprinzător în tristețe, surprinzător în melancolie”, scrie criticul Costin Tuchilă în postfața cărții. Volumul va fi prezentat de scriitorul Christian Tămaș în prezența maestrului Dorel Vișan.

Grigore Cartianu vine la SibiuBookFest cu „Sfârșitul Ceaușeștilor”, carte vândută în peste 100 de mii de exemplare în primele nouă luni de la lansare. Volumul de 528 de pagini reconstituie în detaliu cele trei zile din decembrie 1989, care s-au încheiat cu judecarea și executarea, în ziua de Crăciun, a celor doi conducători contestaţi prin revoluţie şi detronaţi prin lovitură de stat. „Sfârșitul Ceaușeștilor” a fost tradus în cinci limbi și urmează să fie publicată pe cel puțin trei continente.

            SibiuBookFest este un  proiect cultural organizat de Exposib și CCIA Sibiu cu sprijinul Primăriei Sibiu și a Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Târgul de carte este un eveniment asociat Festivalului International de Teatru. Evenimentul este susținut de Bancpost și Bachmann. Parteneri media : Tribuna, Zile și Nopți, MagicFM, Antena 1, Turnul Sfatului.

 

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus