Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
12°C

Primul obiectiv al USL Sibiu: Daca Turnul Sfatului a avut dreptate, atunci sa gasim vinovatii!

Președinții USL Sibiu vor să știe cât a costat centura ocolitoare a Sibiului. Au citit un articol publicat în Turnul Sfatului și vor să afle vinovații pentru mărirea prețului la centura ocolitoare. "Nu vrem să fim înțeleși greșit, suntem extrem de bucuroși că centura Sibiului este gata, dar sibienii ar trebui să știe că dacă ar fi fost cheltuiți corect acești bani, am fi avut autostradă de la Veștem, la Miercurea Sibiului", a declarat președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan.
Turnul Sfatului scria la sfârșitul lui august 2010, cu ocazia vizitei de inaugurare a centurii Sibiului, a premierului Emil Boc, că acesta s-a declarat surprins de costul mic al lucrării: 58 milioane euro, preț raportat atunci de reprezentanții CNADNR. Prețul calculat de redactorii Turnul Sfatului în 2010 era de 110,94 milioane euro. Acum, președintele PC Sibiu, Gheorghe Tuluc spune că prețul actulizat ar fi de aproximativ 200 milioane euro. "200 de milioane euro ar fi prețul real. La vizita lui Boc nu au luat în calcul banii dați pentru exproprieri și banii primiți de Todini în instanță", spune Tuluc.
Președinții USL spun că s-au sesizat doar acum, deși articolul a fost scris în urmă cu aproape un an, pentru că de abia acum se încheie lucrările la șantierul centurii. "Acum s-au terminat lucrările la centură, din acest motiv nu am vorbit până acum. Vrem să aflăm un preț real, cu toate lucrările efectuate. Noi am fi așteptat o recație de la premierul Boc atunci, pentru a trage la răspundere vinovații găsiți pentru diferența de preț. Prețul centurii s-a mărit de trei ori de la stabilirea contructorului", a declarat Ioan Cindrea, președintele PSD Sibiu.

Liderul social-democrat a înaintat interpelări pentru aflarea prețului centurii la premierul Emil Boc, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor și la Curtea de Conturi.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Danny

Acum 12 ani

Vai ce fetze triste in poza. 10 milioane de euro pe km nici nu-i mult comparativ cu Bechtel care au facut 50 de km un miliard. De parca daca ar fi terminat Orban centura pe cand era ministru costa mai putin. Hai pa.
Raspunde

sibianul

Acum 12 ani

vrem sa stim pretul final.
Raspunde

waw

Acum 12 ani

Mai bine dati preturile de facturare provenite din devizul lucrarii. Ati ramane uimiti de hotiile facute. Jaf la drumul mare. Astia sunt racheti adevaratin, cei moldoveni sunt apa de ploaie in ocean.
Raspunde

Conducerea USL

Acum 12 ani

Dupe ce gasim faptuitorii jafului de la centura ocolitoare a Sibiului, o sa le spunem vorbe grele si apoi o sa le sugem pulele cu putere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus