Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Unde duce lipsa de personal din spitale: pacientii sunt legati de paturi

 

Unii pacienţi operaţi ai Spitalului județean din Sibiu au ajuns să fie legaţi de paturi noaptea ca să nu cadă, această măsură catalogată drept "barbară" fiind luată la Secţia Chirurgie 2, unde au mai rămas doar doi asistenţi pe noapte. Aceștia sunt nevoiţi să îngrijească 50 de pacienţi.
"Avem secţii care nu funcţionează cum trebuie. Chirurgia 2 are doi asistenţi peste noapte care îngrijesc 50 de pacienţi, unii post-operator, care necesită îngrijire permanentă şi atunci ajungem la soluţii barbare, de legare a pacientului de pat ca să nu îşi scoată tuburile şi să nu cadă din pat, ceea ce ne duce într-un Ev Mediu târziu", a spus directorul Spitalului Județean, dr. Adrian Șanta.
Directorul celui mai mare spital din judeţ a explicat că zilnic cel puţin cinci asistente medicale sau infirmiere pleacă pentru a lucra în altă parte.
"Suntem strâmtoraţi cu personalul. Ne pleacă între cinci şi şapte infirmiere şi asistente pe zi. Dacă pleacă o persoană, postul se blochează, deblocarea trebuie cerută de la Ministerul Sănătăţii, prin Consiliul Judeţean şi Direcţia pentru Sănătate Publică, şi este dificilă, aproape imposibilă", a explicat Adrian Şanta.
Din lipsa banilor, Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu nu reuşeşte să plătească nici bonurile de masă la angajaţi, deşi directorul recunoaşte că acest drept ar trebui achitat, conform legii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

ULOS

Acum 11 ani

Si Ministerul Mortii nu face nimic? E absurd ca posturile sa fie blocate si in spital. Adica la 7 asistente plecate se angajeaza una singura. Si de obicei cele bune si dedicate pleaca.
Raspunde

www

Acum 11 ani

pt. personalul medical posturile sunt deblocate, in schimb smecherasul de manager angajeaza personal TESSA, si tine in functii desfintate, persoane bine platite din bani publici se cere un control de urgenta la acest spital de urgenta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus