Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Orasele industrializate de comunisti la Sibiu, fabrici de someri acum

 

Avrig, fost oraş industrializat, ocupă primul loc în topul localităţilor cu cel mai mare şomaj din judeţul Sibiu, conform unor date furnizate miercuri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Conform statisticii AJOFM, la Agenţia Locală Avrig sunt înregistrate doar două locuri de muncă, în condiţiile în care aici există 515 şomeri, ceea ce înseamnă o concurenţă de peste 250 de oameni pentru un singur loc, susțin cei de la Agrepres.
Pe locul doi în topul localităţilor cu cel mai mare şomaj din judeţul Sibiu se află Cisnădie, un oraş aflat la doar zece kilometri distanţă de municipiul reşedinţă de judeţ. Şi Cisnădie a fost un oraş puternic industrializat înainte de 1990, celebră fiind aici fosta fabrică de covoare, intrată în insolvenţă. Aici există doar trei locuri de muncă, la 226 de şomeri înregistraţi, ceea ce înseamnă doar un loc de muncă liber la peste 75 de şomeri.
Municipiul Mediaş ocupă locul trei în ierarhia oraşelor cu şomaj crescut, cu aproape 70 de şomeri la un singur loc de muncă, conform situaţiei de la Agenţia Locală a AJOFM. În Mediaş, la sfârşitul lunii aprilie existau înregistraţi 2.490 de şomeri, iar miercuri s-au afişat doar 36 de locuri de muncă disponibile.
Nici fostul oraş industrializat Agnita nu oferă locuri de muncă suficiente locuitorilor săi. Aici există o concurenţă de peste 30 de şomeri la un singur serviciu disponibil, cu 36 de locuri de muncă la 1.162 de şomeri.
Municipiul Sibiu stă cel mai bine în topul şomajului din judeţ. La Sibiu concurenţa de la AJOFM pentru un loc de muncă este de nouă la unu, în condiţiile în care aici au fost afişate miercuri 316 posturi pentru 3.126 de şomeri înregistraţi.
În tot judeţul Sibiu, AJOFM are înregistrate doar 393 de locuri de muncă vacante, pentru 8.476 de şomeri.
Rata şomajului la sfârşitul lunii aprilie era în judeţul Sibiu de 4,57%, conform AJOFM.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

un fost avrigean

Acum 11 ani

Nu cred ca acest exemplu trebuie inceput cu Avrigul. Pe raza fostei comune Avrig, acum oras Avrig erau amplasate mai multe obiective industriale. UMMarsa care era cea mai mare Intreprindere din judetul Sibiu apoi Fabrica de Sticla Avrig in care s-a produs primul cristal romanesc, mai adaug aci o Statiune de Cercetare pentru Cresterea si Selectia Porcilor din rasele Marele Alb, Duras si Landras un compex avicol si ferme de iepuri cu un abator facut dupa ultimile reguli impuse de catre Occident, o Unitate de Cooperatie puternica, cea mai mare din judet, o Garnizoana Militara, cateva cabane turistice, o Gospodarie comunala. o agricultura formata din ferme IAS , 2 CAP -uri, o balastiera, o hidrocentrala un SMA , un Sector de Exploatare a Lemnului un Ocol Silvic, Un Sanatoriu pentru tratarea bolilor profesionale, un liceu industrial si multe altele. Azi datorita \" conducerii intelepte \' a potentatilor post revolutionari toate acestea sunt distruse sau pe cale de disparitie. SA TRAITI BINE
Raspunde

eu

Acum 11 ani

atata va cacati pe voi cu fraza \"sa traiti bine\"... poate o sa vina si o guvernare de stanga ca sa va imbogatiti .... numai bine
Raspunde

ptr 1.

Acum 11 ani

ce spui tu e adevarat. Din pacate nu numai zona Avrigului e praf. Toata tara e distrusa. De Iliescu si Basescu, adica de PDL + PSD = FSN = PCR
Raspunde

dan

Acum 8 ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus