Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Investitie pe fosta Fabrica de bere: 30 de milioane de euro

Aproximativ 50.000 de metri pătrați, inclusiv parcajele, va avea Centrul comercial, de birouri și locuințe de pe strada Dobrun, al cărui plan urbanistic a fost aprobat de Consiliul local săptămâna trecută.

Reprezentanții Euroimob Internațional, firma care va dezvolta proiectul, spun că vor demara deja procedurile de obținere a autorizației de construcție. ”Primul pas va fi să solicităm un certificat de urbanism, în vederea obținerii autorizației de construcție. Acum, în Consiliul local, a fost aprobată volumetria, urmează să fie proiectate și detaliile”, spune Viorel Horja, din partea Euroimob International.
 
Variante de finanțare
 
Fără detaliile de execuție, cei care vor ridica Centrul comercial, de birouri și locuințe nu au încă un calcul exact al volumului investițional necesar. ”Cu siguranță că nu va fi un proiect ieftini, ci unul care va depăși, probabil, un buget de 30 de milioane de euro”, aproximează Horja. Potrivit lui, în momentul de față, variantele de finanțare iau în calcul fie un parteneriat cu un fond de investiții specializat pe astfel de proiecte imobiliare, fie obținerea unei finanțări din partea unei instituții financiare. ”Am fost deja curtați de mai mulți potențiali parteneri. Este posibil să alegem un partener cu experiență, nu atât din rațiuni financiare, cât de cele legate de faptul că un astfel de partener poate veni cu o garanție a bunei reușite”.
 
Noul centru va aduce și noi nume
 
Parterul și primul etaj al viitorului ansamblu vor avea destinația de spații comerciale. ”Vom veni, în mod sigur, cu nume noi la Sibiu. Atât pe partea comercială, cât și pe cea de office”, asigură Horja. De altfel, de negocierile cu viitorii chiriași țin și o parte din detaliile de proiectare. ”Proiectul tehnic va ține cont de detaliile specifice asigurării unei funcțiuni optime a întregului complex. Pașii proiectării detaliilor vor fi corelați cu negocierile purtate cu potențialii chiriași”, adaugă Viorel Horja.
 
Inaugurare ”la cheie”
 
Investiția de pe strada Dobrun va fi ridicată într-o singură etapă. În afara spațiilor comerciale și a celor destinate birourilor, investițiile prevăd și ridicarea de locuințe. Numărul și suprafața acestora este un detaliu ce va fi stabilit în viitor.
Planul urbanistic de detaliu aprobat în Consiliul Local Sibiu ia în calcul și posibila dezvoltare a întregii zone. Astfel, viitorul centru este gândit în contextul extinderii Teatrului ”Radu Stanca”, dar și a reamenajării Cazarmei ’90, precum și a reașezării traficului rutier pe bulevardul Corneliu Coposu. Strada Radu Stanca ar urma să fie traversată de două pasarele pietonale, iar între viitorul centru și actualul magazin Dumbrava este proiectat un acces pietonal ce va lega străzile Dobrun de Radu Stanca. De asemenea, zona va fi traversată de o nouă stradă, care să facă legătura între intersecțiile străzilor Berăriei și Dobrun și zona actualei parcări din Piața Teatrului. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

1.

Acum 10 ani

Vad ca promovati la greu acest proiect, oare de ce? Regele mall-urilor din Romania a vrut sa construiasca aici o catedrala a capitalismului. Iulius Mall este emblematic in Romania, cu constructii de calitate si bun gust. Ce vor astia sa faca aici, suna a amatorism. Nu uitati ca in centru circulatia auto e restrictionata, acum se va bloca de tot (cu toata parcarea lor). De asemenea, ce se va intampla cu magazinul Dumbrava si mallul lui Carabulea (din fostul cinema Pacea). Acestea nu merg, de ce ar merge mall-ul astora nou veniti? 30 de milioane de euro e foarte putin pentru un mall, o sa fie o chestie ieftina sau pentru prapaditi...
Raspunde

callas

Acum 10 ani

Situatia circulatiei este total nesatisfacatoare si insuficinta pentru magazine, orasul nu are bani sa le faca strazi noi, masinile pot deveni o problema daca nu se face parcajul subteran pe 3 nivele, care este deocamdata o iluzie care da bine la proiect, deoarece pe acolo trece un paraias de toata frumusetea, o sa sape si pe urma o sa dea din umeri, iar parcarile vor ramane supraterane undeva pe langa teatru, deoarece pe teren propriu nu mai e loc . In ce masura propunerea ia in considerare extinderea teatrului cand primarul a decalarat ca de-abia asteapta PUG-ul dupa care se va face un teatru nou pe cazarma 90,(?) ramane un mister. Ca si la proiectul din Dumbrava, speranta e in criza in sensul ca nu va risca nimeni sa investeasca.
Raspunde

RR

Acum 10 ani

o mare pierdere a fost daramarea vechii fabrici de bere; varianta reconversiei ei ar fi fost mult mai buna, chiar si in vederea integrarii ei intr-un asemenea ,,centru comercial\'\'; zonele cele mai cautate in marile orase europene sunt cele construite in jurul unor vechi fabrici si manufacturi, reconvertite in spatii expozitionale, cafenele si magazine de design
Raspunde

viva

Acum 10 ani

ce investitie este aia de 30mil de euro?dinou va aparea gunoi in centru.min 100 de mil trebuie pt un proiect de clasa.
Raspunde

Paul

Acum 10 ani

Pai nu a zis inca pretu a zis ca pt inceput 30 de mil asa ca numai fiti carcotasi.Lasa ca o se faca sa fie bn doamne ajuta bine ca se vor face locuri de munca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus