Scandalul infecţiilor cu bacteria „ucigaşă” E. coli a luat amploare în ultimele zile când au fost semnalate tot mai multe contaminări şi în alte ţări din Europa de Vest în afară de Germania.
Deşi autorităţile române au asigurat în repetate rânduri că România nu este supusă niciunui pericol, iată câteva măsuri de bază recomandate pentru preîntâmpinarea contaminării cu E. coli sau cu orice alt tip de bacterie:
Cumpăraţi alimente numai din locuri înregistrate sanitar-veterinar, evitând tarabele, comercianţii stradali sau magazinele care nu inspiră încredere.
Verificaţi cu atenţie toate instrucţiunile de pe etichetele produselor alimentare şi respectaţi modul de păstrare şi valabilitatea acestora. Feriţi alimentele de insecte sau animale. Folosiţi pentru prepararea alimentelor doar apă potabilă.
Consumaţi numai sucuri de fructe pasteurizate şi carne de vită tocată gătită în totalitate.
Spălaţi atent fructele şi legumele înainte de consum.
Păstraţi igiena mâinilor şi a modului de alimentaţie. Grijă sporită pentru persoanele cu imunitate scăzută (copii, bătrâni, bolnavi ) - acestea sunt mai predispuse la infecţii.
Sesizaţi de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSSVA) la 0269.223314 pentru orice problemă de igienă sau siguranţă a alimentelor.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 255
Ultimele comentarii
Acum 56 minute
Ombladon
Acum 1 oră
Paganini
Acum 1 oră
Didulescu
Acum 1 oră
Mioara
Acum 1 oră
Andrei