Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

E.coli e departe. Cum sa ramana acolo

Scandalul infecţiilor cu bacteria „ucigaşă” E. coli a luat amploare în ultimele zile când au fost semnalate tot mai multe contaminări şi în alte ţări din Europa de Vest în afară de Germania.

Deşi autorităţile române au asigurat în repetate rânduri că România nu este supusă niciunui pericol, iată câteva măsuri de bază recomandate pentru preîntâmpinarea contaminării cu E. coli sau cu orice alt tip de bacterie:

Cumpăraţi alimente numai din locuri înregistrate sanitar-veterinar, evitând tarabele, comercianţii stradali sau magazinele care nu inspiră încredere.

Verificaţi cu atenţie toate instrucţiunile de pe etichetele produselor alimentare şi respectaţi modul de păstrare şi valabilitatea acestora. Feriţi alimentele de insecte sau animale. Folosiţi pentru prepararea alimentelor doar apă potabilă.

Consumaţi numai sucuri de fructe pasteurizate şi carne de vită tocată gătită în totalitate.
Spălaţi atent fructele şi legumele înainte de consum.
Păstraţi igiena mâinilor şi a modului de alimentaţie. Grijă sporită pentru persoanele cu imunitate scăzută (copii, bătrâni, bolnavi ) - acestea sunt mai predispuse la infecţii.

Sesizaţi de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSSVA)  la 0269.223314 pentru orice problemă de igienă sau siguranţă a alimentelor.
 

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus