Sibienii pot consuma liniştiţi legume şi fructe, carne de vită semipreparată şi sucuri de fructe. Controalele organizate de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSSVA) în mai multe magazine nu au depistat nici un pericol de infectare cu bacteria Escherichia.coli (E.coli). „Au fost controlate 14 unităţi de tip hipermarket, 11 depozite de legume şi fructe şi 4 pieţe agroalimentare. La obiectivele controlate nu au fost identificate produse care să pericliteze sănătatea consumatorilor”, se arată într-un comunicat de presă al DSSVA.
În timpul controalelor însă, inspectorii au găsit alte probleme – lipsa igienei în spaţiile de depozitare a legumelor şi fructelor a fost sancţionată cu amenzi şi avertismente în 6 dintre unităţi. Păstrarea igienei, spălarea fructelor şi legumelor, şi evitarea vânzătorilor stradali sunt de altfel măsuri esenţiale pentru preîntâmpinarea oricărei contaminări.
Bacteria de peste graniţe
În ultimele două săptămâni peste 200 de persoane au fost infectate cu bacteria E. coli în urma consumului de castraveţi bio (cultivaţi în pământ fertilizat cu îngrăşăminte naturale) despre care se crede că sunt de import Spania. Majoritatea cazurilor, din care câteva zeci au fost mortale, s-au înregistrat în Germania dar şi în Danemarca, Suedia, Austria, Luxemburg şi Ungaria.
„Menţionăm că ţara noastră, în cadrul comerţului intracomunitar, nu a primit loturi din acest tip de legumă. Controalele cu această tematică vor continua şi în cursul lunii iunie”, spune Ioan Penţea, din cadrul Compartimentului de Comunicare al DSVSA Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 308
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
R
Acum 11 ore
Emil
Acum 11 ore
Newman
Acum 11 ore
Newman
Acum 11 ore
C