Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Ziua Internationala a Copilului la Muzeul Brukenthal

Trei expoziţii şi un concurs tip vânătoare de comori sunt evenimentele prin care Muzeul Brukenthal sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului. Programul începe la ora zece cu vernisajul expoziţiei “Jocuri şi jucării din plante”. Expoziţia cuprinde jucării legate de natură –arcul cu săgeţi, praştia sau jucării inspirate din activităţi agricole desfăşurate de adulţi. „Acestor copii le lipseşte imaginaţia, datorită industrializării jocurilor, ei joacă tot felul de jocuri concepute de alţii şi nu mai participă la jocuri de grup sau jocuri care îi apropie de natură. Expoziţa reprezintă de fapt o pledoarie pentru întoarcerea la natură, tocmai de aceea avem jucării din plante care sunt potrivite pentru jocul în mijlocul naturii” a declarat muzeograful Ghizela Vonica. Jucăriile etalate în expoziţie au fost confecţionate de către elevii clasei a II-a de la Şcoala Gen. nr. 2, în workshopul din cadrul „Târgului educaţional pentru copii şi adulţi- Edukas”. Vernisajul va avea loc miercuri, la Muzeul de istorie Naturală. De la ora 11:00 la Palatul Brukenthal va avea loc vernisajul expoziţiei „Tablouri din istoria vieţii de zi-cu-zi”. Proiectul a fost realizat în colaborare cu clasa a VI-a A de la Şcoala Regina Maria din Sibiu şi s-a derulat pe o perioadă de şapte luni, ca o continuare a „Workshop-ului de Arheologie Experimentală”. Lucrările au fost realizate prin tehnici diferite precum desenul, pastelul, acuarela, colajul, decupajul, montajul, antichizarea hârtiei şi redarea patinei, iar cu ajutorul kit-urilor au fost create replici de bijuterii şi realizate forme din săpun, păpuşi japoneze (kokeshi) sau a fost recreată atmosfera unui turnir medieval. Tot la Palatul Brukenthal, de la ora 12:00 va fi deschisă publicului expoziţia „Istoria jocului”. Proiectul „Istoria Jocurilor” a fost demarat în luna februarie, în colaborare cu trei şcoli generale din Sibiu şi două din împrejurimi, învăţământ general şi special. Proiectul a avut ca scop învăţarea elevilor despre antichitate şi perioada medievală. Ziua se încheie cu un concurs de vânătoare de comori, la care participă trei grupe a câte zece elevi selectaţi din clasele a III-a şi a IV-a, de la Şcoala Nr. 6.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus