Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Record de sibieni muscati de capuse

Un număr de 15 pacienţi s-au prezentat, în ultimele 24 de ore, la Spitalul Judeţean din Sibiu, muşcaţi de căpuşe, un număr record pentru o singură zi, a precizat marţi, pentru AGERPRES, Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

"Mulţi dintre pacienţii muşcaţi de căpuşe nu vin la medic chiar în prima zi. Cel mai probabil, o parte din cei care au venit abia acum au fost muşcaţi în week-end, în timp ce au ieşit la grătar", crede reprezentanta Spitalului Clinic Judeţean.

Cel puţin un sibian este muşcat zilnic de aceste insecte.

Primul caz din acest an s-a înregistrat la Sibiu pe 24 martie. De atunci, 181 de sibieni au apelat la medicii de la Urgenţă pentru ajutor.

Doctorii le recomandă sibienilor ca la ieşirile în aer liber să evite zonele împădurite şi de păşunat, iar dacă ajung totuşi în astfel de locuri să poarte pe tot corpul îmbrăcăminte deschisă la culoare. Dacă este muşcat de căpuşă, un pacient trebuie să ajungă urgent la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri medicale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Klaus

Acum 13 ani

Capusa desteapta musca sibianul cel prost.
Raspunde

fanut

Acum 12 ani

capusa este foarte rea
Raspunde

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 12 ani

daca ai trening adidas nu te musca capusa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus