Miercuri,
28.09.2022
Innorat
Acum
14°C

Ambasadorul Republicii Peru isi lanseaza maine cartea la Sibiu

La începutul săptămânii viitoare Primăria Sibiu va găzdui un eveniment cultural important şi anume lansarea cărţii Ambasadorului Republicii Peru în România.

 “Întâlnire în paradis” este numele cărţii pe care Excelenţa Sa, Dr. Ernesto Pinto-Bazurco Rittler, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Peru în România o va lansa la Sibiu, marţi, 14 iunie 2011, la ora 18, în curtea interioară a Primăriei Sibiu. Prefaţa cărţii este semnată de Alonso Cueto, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de litere din Peru, iar traducerea romanului în limba română este realizată de Cornelia Rădulescu.

Relaţiile dintre Sibiu şi Peru

Excelenţa Sa, domnul Ernesto Pinto Bazurco Rittler nu se află pentru prima dată la Sibiu, prima vizită în oraşul nostru fiind în anul 2009, imediat după ce a fost instalat în funcţie. De atunci a întreţinut o relaţie foarte strânsă cu ţara noastră şi cu Sibiul în mod special. Implicarea sa a fost foarte activă şi a cuprins domenii variate. A susţinut o serie de seminarii pe tema relaţiilor internaţionale în facultăţile sibiene de specialitate (Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu”).  În octombrie 2010 a participat la lansarea cărţii „Ora albastră”, a scriitorului peruan Alonso Cueto, care a avut loc la Facultatea de Litere şi Arte din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”. În scopul îmbunătăţirii relaţiilor culturale Sibiu-Peru s-a implicat în proiectul ce vizează deschiderea unui „Centru de Studii Peruane la Universitatea „Lucian Blaga”, un punct de cercetare. În afara domeniului cultural, a urmărit şi consolidarea unor relaţii cu caracter economic prin intermediul unor proiecte  pentru energie regenerabilă.

Ernesto Pinto Bazurco Rittler –personalitate apreciată la nivel internaţional

Autor a mai multor cărţi de drept internaţional şi diplomaţie, a fost decorat de Regatul Belgiei, de Guatemala, Argentina şi Republica Federală Germania. De asemenea, a fost premiat de Institutul Economic European pentru volumul Dicţionar de Relaţii Internaţionale. În mai 2011, editura universitară clujeană a scos volumul „Relaciones internacionales modernas - Teoría - Práctica - Visiones”, semnat de Ernesto Pinto Bazurco Rittler şi având drept coautori pe Ernesto Pinto Bazurco Barandiaran şi José Félix Pinto Bazurco Barandiaran, prefaţa apartinând lui Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj.

Ernesto Pinto Bazurco Rittler a fost nominalizat recent la Premiul „Palmer” al Comunităţii Democraţiilor, ce onorează diplomaţii care au excelat în lupta pentru drepturile omului şi democraţie. Liga Jurnaliştilor din Sibiu a sprijinit nominalizarea Excelenţei Sale la acest premiu, printr-o scrisoare de recomandare adresată Consiliului Comunităţii pentru Democraţie din Washington DC – Statele Unite ale Americii, din data de 21 februarie 2011.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus