Miercuri,
07.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Lucrari din colectia lui Ormós Zsigmond expuse la Brukenthal

După ce la începutul lunii la Muzeul de Artă din Timişoara au fost expuse lucrări din colecţia Muzeului Brukenthal, săptămâna aceasta este rândul muzeului sibian să găzduiască lucrări ale Muzeului de Artă, din colecţia lui Ormós Zsigmond. Expoziţia “Lumini şi umbre. Grafică europeană din colecţia Ormós Zsigmond” aduce în faţa publicului o selecţie de 37 de lucrări de grafică europeană, gravuri şi desene din şcolile de artă din Italia, Olanda, Germania şi Austria, din secolele XV- XVIII. “Această expoziţie nu înseamnă de fapt decât continuarea unei frumoase colaborări cu muzeul timişorean, care ne oferă posibilitatea de a expune în oraşul nostru lucrări foarte valoroase. Avem şi alte proiecte, de exemplu o expoziţie de picturi olandeze, dar pentru anul viitor,” a declarat curatorul expoziţie, Maria Ordeanu. Seful Secţiei Galeriile de Artă Muzeul Brukenthal, Alexandru Sonoc a spus că, deşi colaborările sunt esenţiale pentru dialogul cultural, muzeul nu îşi permite să susţină un număr mai mare de colaborări cu alte muzee, în condiţiile în care cheltuielile de transport sunt foarte ridicate. „Noi avem discuţii pentru alte expoziţii în 2012. Din păcate în Sibiu nu există persoane din mediul privat care să promoveze arta, aşa cum sunt în Timişoara, unde oamenii cu posibilităţi financiare învestesc în cultură. Noi avem mare nevoie de o astfel de susţinere, dar deocamdată nu ne bucurăm de ea şi încercăm să ne descurcăm doar cu finanţarea de la Ministerul Culturii” a mai spus Alexandru Sonoc. Vernisajul va avea loc joi, 16 iunie, de la ora 13:00, în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal. Expoziţia va putea fi vizitată până în 31 iulie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus