Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

FOTO: Peste 10.000 de persoane au asistat la concertul sustinut de Goran Bregovic la TIFF

Peste 10.000 de persoane au asistat, joi seară, la un concert pe care artistul Goran Bregovic l-a susţinut în Piaţa Mare din Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), transmite corespondentul Mediafax.

Goran Bregovici a concertat în Piaţa Mare din Sibiu, alături de Wedding and Funeral Orchestra, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se desfăşoară în aceste zile la Sibiu.
Artistul a interpretat unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale, dar şi melodii noi, care vor fi incluse pe următorul său album, ce va fi lansat la sfârşitul acestui an.
Spectacolul menit să celebreze legătura dintre muzică şi film a durat aproape două ore, iar publicul - peste 10.000 de persoane - a dansat şi a cântat împreună cu artistul.
Bregovic a mai concertat la Sibiu în 2007, când oraşul a fost Capitală Culturală Europeană, iar spectatorii au afirmat că şi concertul de joi seară a fost la fel de frumos ca primul.
"Sunt de părere că Goran Bregovic se ascultă live, nu în casă, maşină", a spus o femeie care a asistat la concert.
Concertul a fost urmat de proiecţia filmului "Ursul", în regia lui Dan Chişu, a cărui coloană sonoră poartă semnătura muzicianului Goran Bregovic.
Intrarea a costat 15 lei.
"Numele viitorului meu album este, de fapt, a doua parte a albumului despre alcool. Prima parte a fost Slibovita, scos în urmă cu mai bine de un an, iar cea de-a doua parte - Şampanie pentru ţigani - va ieşi, sper, în noiembrie. Acest album va fi în colaborare cu câţiva ţigani care cred că au lăsat ceva urme în cultura populară şi câţiva tineri care vor lăsa în viitor. Am început înregistrările, dar durează pentru că ţiganii sunt mereu complicaţi, chiar dacă sunt americani", a spus Goran Bregovic.
Artistul a plecat vineri dimineaţă din Sibiu, urmând să îşi continue turneul în Spania.
Născut la Sarajevo, Bregovic a devenit cunoscut în special în urma colaborării cu regizorul Emir Kusturica.
Goran Bregovic a cântat pentru prima dată în România în 1998, el declarând că îi place să concerteze aici datorită publicului care îl motivează, de fiecare dată, pentru a crea nişte concerte spectaculoase ce încing atmosfera.
A cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu a început miercuri şi se va încheia duminică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

icebox

Acum 12 ani

Concertul a fost \"bun bun\" dar baiatul ce a operat camera transmisa pe panourile video pare ca face treaba asta prima data in viata lui. A ratat multe faze ce nu trebuia ratate, cauta instrumentistii la solo cu camera, etc. Foarte foarte amatoriceste. Ai zice ca la TIFF s-ar gasi 1-2 operatori. Baiatul ce l-a schimbat spre sfarsit a fost mai bun. dar a venit prea tarziu. In rest romanisme. Filmul a inceput instantaneu dupa concert de jumatate din oameni inca nu se mutasera, etc.
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

clasic sibienilor,cand e gratis vin cu totii,cand mai tre sa si plateasca .....jenant
Raspunde

@un sibian

Acum 12 ani

in 2007, desi concertul a fost free, au fost mai putini oameni in piata decat aseara.
Raspunde

Iggy Pop

Acum 12 ani

In 2011 Goran a bagat manele in program, astfel incat tot sibianul s-a repezit sa consume. Doar ca Adi Minune si prietenii n-au mai venit, si cei 10 mii si-au luat tzeapa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus