Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Hello, szívesen Nagyszeben

Rând pe rând, mai toți conducătorii așezați de popor pe înaltele fotolii ale țării au venit cu idei de reorganizare teritorială a României. Cuza a „sfințit” denumirea de județ, Carol al II-lea le-a împărțit după bunul său plac, Gheorghiu-Dej redesenat harta cu markerul după care a venit Ceaușescu și a mutat aproape întreaga țară de la casă la bloc. După care a fost liniște o destul de lungă perioadă de timp. Dornici să își pună amprenta pe viitorul țării, mai toți conducătorii post-decembriști au vrut să fie ei cei cărora le scrie pe piedestal: „politicianul care a împărțit România după cum l-a tăiat capul”. Năstase a vrut, acum vrea și Băsescu. Părerea mea este că toată tevatura asta cu redesenarea județelor României este praf în ochi și că nu se va întâmpla niciodată. Sau cel puțin nu până când nu se va epura această clasă politică, iar motivele sunt multe. Primul dintre ele și cel mai important este prezența constantă a UDMR-ului în apropierea birourilor unde se iau aceste decizii. Pentru că, de bine de rău, UDMR-ul este partidul care a participat la cele mai multe guvernări.
Reîmpărțirea teritorială sună așa: Brașov, Sibiu, Harghita, Mureș și Covasna. Practica spune în felul următor: fie că noua capitală va fi la Brașov, fie că va fi la Sibiu, cine credeți că vor fi conducătorii aleși? Cine va fi președintele Consiliului Județean al regiunii Centru? Pentru că sibienii își vor vota sibianul, brașovenii brașoveanul iar maghiarii vor vota în bloc unicul lor candidat. Nu de alta, dar pe ei îi duce capul și știu să își urmărească interesul. Iar românii vor vota orgolii. Și uite așa, deciziile se vor lua de la Miercurea Ciuc, oricât se agită apele acum. Revenind pe plan local, sincer, ce califică Sibiul ca o capitală a acestei regiuni? Că e frumos, că e îngrijit, că e capitală culturală? Cât valorează aceste atribute în condițiile în care Sibiul duce o foarte acută lipsă de oameni de valoare, capabili să devină lideri? Să fim serioși, avem politicieni de paie cu zero susținere de sus. Iar acum doar asta contează.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 235

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

komentator

Acum 12 ani

100% corect crocodile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus