De când restaurantul chinezesc Taiji, de pe bulevardul Victoriei, s-a luat la trântă cu flăcările și a pierdut în runda a doua, prin knock-out, opțiunile pricepuților în bețigașe s-au restrâns dramatic. Varianta A, în capăt la Tribunei la pensiunea/restaurant/loc de pelerinaj care seamănă a restaurant chinezesc precum seamănă Turnul Sfatului cu Turnul Eiffel, varianta B, Yummy Yang-ul din mallul de la ieșirea din orașul Șelimbăr, intrarea spre comuna Sibiu (s-avem pardon, Șelimbărul are mol, Sibiul pas). Prin urmare, colțul mallului unde s-au amplasat chinezii a devenit Mecca orezului și mâncărurilor pe plită încinsă. Meniul restaurantului e suficient de diversificat încât să ai de unde alege, indiferent de opțiunile tale culinare. Că ești trendy și mânânci doar pui, că dă bine să te dai vegetarian sau că nu te temi de colesterol și preinfarct iar porcul e cel mai bun prieten al tău, chiar ai de unde alege. Aș obiecta însă la aspectul meniului, care seamănă mai degrabă cu agenda unui șantierist decât cu un meniu de restaurant de mall. Doar e la fițe, fată! Bine că se poate citi din el și că te lămurește. Fiind o adevărată nebuloasă, mâncarea chinezească este 50% ghici 50% inspirație dacă ești pentru prima dată pe acolo. Mi-fen, yang-tze, tie-pan, de unde să știi ce înseamnă? Moment în care intră în scenă foarte drăguța domnișoară de origine asiatică, ce vorbește o română impecabilă pentru o chinezoaică. Sincer, nu știu ce român ar vorbi într-un timp atât de scurt atât de bine chineza. Cert e că înainte să iei decizia finală cam știi ce urmează să apară în farfurie. Cum de-a lungul ultimilor două luni am trecut pe acolo măcar de cinci ori, vă recomand cât se poate de călduros tot ce se gătește pe Tie-pan. Să nu vă speriați când apar chelnerii din bucătărie cu tigaia toată bolborosind și scuipând fum ca un dragon astmatic, în 2 minute devine comestibilă chiar și pentru cea mai sensibilă guriță. N-am găsit vreun preparat Tie-pan care să nu-mi placă. Și la fel de bune la gust sunt și supele, dacă nu vă deranjează că sunt foarte gelatinoase, probabil dintr-un exces de amidon. Și ca să ajungem la prețuri, element esențial în orice povestire despre un restaurant, cât nu sunt fructe de mare, prețurile sunt foarte ok. Preparatele care conțin cea mai amărâtă urmă de creveți vin la preț standard de 35 de lei. O idee cam mult pentru niște creveți care congelați costă 50 de lei kilogramul. Că aș putea paria că nu sunt pescuiți de dimineață și serviți pe farfurie la amiază. Una peste alta, cu tot regretul pentru preferatul Taiji, Yummy Yang-ul se achită, cel puțin pentru mine, cu brio de sarcina de înlocuitor. Bașca faptul că iau și comenzi pentru acasă și au introdus și un all-you-can-eat la care mi-am tot propus să ajung și n-am reușit. Dar revin eu și cu înfulecatul fără limite.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Turnul Eiffel , Turnul Sfatului , Yummy Yang
Vizualizari: 417
Ultimele comentarii
Acum 45 minute
Muresan
Acum 51 minute
Profu
Acum 56 minute
@JFK
Acum 58 minute
???
Acum 1 oră
Militia tot militie a ramas ...