Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
-1°C

Turul ciclist al Sibiului, prima editie: o singura echipa din judet

Din cele patru echipe românești care vor concura în cadrul primei ediții a Turului Ciclist al Sibiului, una este formată exclusiv din sibieni. Pro Cycling Geiger Team, aşa cum este denumită echipa sibienilor, îl are ca şi căpitan pe Ovidiu-Tudor Oprea, născut la Avrig. „Echipa noastră este o echipă de outsideri, ştim că nu suntem printre favoriţi, dar noi vrem să facem o figură frumoasă, şi chiar să câştigăm, dacă se poate, câteva etape. Tocmai de aceea îi aşteptăm pe sibieni să facă parte din public, să ne susţină şi, de ce nu, să ne aplaude”, a spus Tudor Oprea, membru al echipei sibiene de ciclism. Celelalte echipe româneşti sunt Tuşnad Cycling Team, Mazicon Bucureşti şi Dinamo Bucureşti.

26.000 de euro în premii

Organizatorii descriu competiţia, care este afiliată la Uniunea Internaţională de la Geneva şi la Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon, ca pe o provocare în lumea ciclistă. Turul Ciclist al Sibiului se va desfăşura în cinci etape, care totalizează  peste 450 km, traseul propus combină segmente de teren plat cu spectaculoase segmente montane şi finish-uri în căţărare. „Este vorba despre un tur ciclist care însumează peste 450 km. Cursa va debuta din proximitatea comunei Poplaca, turul finalizându-se în cea de-a cincea sa zi, la Bâlea Lac. Prin acest tur ciclist am vrut să punem în valoare mai multe elemente, printre care latura sportivă şi pe cea culturală a Sibiului şi a sibienilor”, a spus Nicolae Ivan, director sportiv al Turului ciclist al Sibiului 2011. Klaus Johannis consideră că bicicleta ar trebui să devină un mijloc de transport din ce în ce mai folosit de către sibieni, în condiţiile în care Sibiul are deja pistele special amenajate pentru biciclişti. „Turul ciclist este o competiţie de înaltă performanţă, în urma căreia dorim ca sibienii să folosească bicicleta ca şi mijloc de transport. În altă ordine de idei, ne-am bucura dacă sibienii ar veni în număr mare să vadă competiţia, care are premii în valoare totală de 26.000 de euro”, a spus Klaus Johannis, primar al Sibiului.

 

140 de sportivi în 20 de echipe

 

Turul Ciclist al Sibiului, aflat la prima ediţie în acest an, se prezintă ca un eveniment sportiv de nivel înalt, la startul căruia se află 140 de sportivi ce reprezintă 20 de echipe din 13 tări europene. Printre favoriţi se află sârbul Ivan Stevici, campion mondial de şosea în 2007, şi ucraineanul Vitalz Popkov, campion naţional al Ucrainei în 2010, în probele de fond şi contratimp individual. Turul Ciclist al Sibiului nu este o competiţie închisă, rezervată numai profesioniştilor. Astfel, în 2 şi în 3 iulie au loc diferite curse rezervate sponsorilor, presei şi publicului în general. Turul Ciclist al Sibiului 2011 este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu, şi va avea loc în perioada 6-10 iulie. Instituţia Prefectului oferă logistica, dar şi două ambulanţe de tip SMURD. „Instituţia Prefectului salută această iniţiativă. Suntem mândri că la acest Tur Ciclist participă şi o echipă sibiană. Cred că în Sibiu avem un public avizat, iubitor de sport şi de ciclism, lucruri relevate şi de folosirea, din ce în ce mai mult, a bicicletei, de către sibieni. Noi oferim logistica, dar şi două ambulanţe de tip SMURD”, declară Rareş Macrea, subprefect al Sibiului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus