Da, clar de tot titlul n-are nicio legătură cu subiectul materialului, dar sunt singurele cuvinte pe care le știu în germană și nu vreau să trișez cu Google Translate doar ca să mă dau poliglot. Așa că mă rezum la ce știu, și la germană dar și la ales restaurante în burgul lui Hermann.
Pentru un oraș cu trecut săsesc, oferta de restaurante cu specific este mult, mult prea restrânsă. Dar poate asta e și cheia succesului restaurantului Hermania. Restaurantul e gândit estetic în dulcele stil german. Cu ferestre mari și luminoase, cu muzică tradițională, cu costume săsești, tot tacâmul din punctul acesta de vedere. Construit în fostul sediu al Filarmonicii sibiene, pe strada cu același nume, restaurantul are un ambient foarte plăcut. Și un meniu pe cât se poate de generos. Să începem cu chestiile cu adevărat delicioase, testate și transmise mai departe gurmanzilor în căutare de un prânz pe cinste. Păi, untura casei cu ceapă roșie și pâinea țărănească este excepțională. Aproape la fel de bună cu cea servită în crama de lângă Podul Minciunilor, care e mama și tata tuturor unturilor din lumea asta. Despre zacusca și salata de vinete v-aș povesti alte două pagini, dar mi-e că vă fac prea poftă. Și am lăsat la final cel mai aperitiv dintre aperitivele din lista Hermaniei, pasta de jumeri. N-o găsiți tot timpul, e o raritate, dar și de o prindeți, garantat n-o lăsați din mână până nu curățați și fundul bolului. Prietenă bună cu colesterolul, soră cu preinfarctul dar cât de delicioasă...
Dacă nu le încercați pe toate patru deodată, cum știu eu pe unul care a făcut, poate vă vine să treceți și la felurile următoare. N-am reușit să testez și ciorbe, dar cea de bivoliță cu smântână și supa de găină cu tăiței de casă mi-au tras de multe ori cu ochiul. Le punem în wish list și mergem mai departe. Dar ce-am încercat și vă recomand cu maximă responsabilitate, e păstrăvul tartar cu caviar (file de păstrăv tocat la satâr), tigăița sasului (o pleiadă de cărnuri asortate cu ardei, roșii, ciuperci și ouă) și toate felurile prăjite în fulgi de porumb. Bag mâna în foc că o să vă placă. Iar ca desert (și dacă vreunul dintre voi mai poate mânca desertul e campion), hencleșul tradițional săsesc e senzație dar v-aș recomanda mai degrabă selecția Hermania, hencleș, ștrudel cu mere și plăcintă săsească cu prune. Să scuzați cacofonia și să aveți poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Gigel
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Bitt Dannman
Acum 1 oră
Adrian
Acum 2 ore
Emil