Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un meci de TREBUIE

Voinţa nu are cum să piardă returul cu Săgeata Năvodari. E imposibil. Prea multă lume aşteaptă de prea mult timp o minune ca Sibiul să revină în prima ligă a fotbalului românesc. În 7 noiembrie 2004, FC Sibiu bătea Pandurii Târgu Jiu cu 1-0 şi îşi consolida primul loc în Divizia B2. Apoi, în ultima etapă a turului, de pe primul loc al seriei din care făcea parte, FC Sibiu a făcut un meci de-a dreptul halucinant, cum sunt 3-4 în toată istoria fotbalului românesc. În minutul 62 al meciului cu Dacia Mioveni, meci jucat pe malul Argeşului, sibienii conduceau cu 5-1 şi aveau un om în plus pe teren. 28 de minute mai târziu, tabela arăta 5-5. Meciul în care Sibiul a pierdut promovarea. Degeaba au câştigat pe teren propriu cu 3-1 cu Mioveniul, Pandurii au zburdat la Vânju Mare şi au promovat în A, lăsând cu buza umflată un întreg oraş care aştepta cu sufletul la gură să ajungă şi la el fotbalul mare. Au urmat suspiciuni, jocuri făcute pentru Pandurii, iar echipa s-a dus veritiginos în jos, până când s-a desfinţat.

Fotbalul mare a ajuns la Sibiu câţiva ani mai târziu. Vecinii de judeţ şi-au tras arenă de Europa League iar în perioada cât stadionul din Mediaş a fost în renovări, Sibiul a fost gazdă meciurilor de prima ligă. Meciurile altora. În acelaşi timp, Voinţa punea mici cărămizi una peste alta. Era surpriza campionatului la finalul turului, pe primul loc, fără nicio înfrângere. Dar era tot o echipă mică. Să conştientizezi că ai şansa să faci saltul incredibil de la C la A într-un singur an e povară grea de purtat mai ales pentru jucătorii neexperimentaţi, iar Voinţa a cedat palmă cu palmă terenul câştigat în retur. Înfrângerea de la Slatina a contat greu la psihicul jucătorilor şi sibienii au terminat doar pe patru campionatul. Dar în fotbalul românesc mizerabil, uneori se petrec şi minuni. Gloria, Timişoara şi FC Bihor au făcut loc unui baraj cât un campionat. Pe care Voinţa TREBUIE să îl câştige. Sibiul merită să stea la masa granzilor. Şi, poate, să şi tragă scaunul de sub ei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

Albu

Acum 12 ani

Brylu, stii cumva unde se vand bilete? De dimineata tot scotocesc dupa informatia asta, pe la stadion batea vantul aseara.... Deja am prieteni din Cluj care vor sa vina la meciul asta sa ne sustina.
Raspunde

daninho

Acum 12 ani

daca nici acum, atunci cand...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus