Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

O imposibila tara

E clar că sunt visuri pentru noi podurile de zeci de kilometri inaugurate de chinezi sau chiar şi autostrăzile thailandezilor. Sunt visuri pentru că avem şefi corupţi şi indolenţi pe foarte multe paliere. Din Justiţie şi până în administraţie, corupţia putrezeşte orice iniţiativă în interes public. De fapt, cine naiba mai munceşte în interes public.

Un amărât de drum din Sibiu până în Agnita, reabilitat doar şi nu lăţit sau altfel bibilit, zace în porţiuni de kilometri fără să fie măcar frezat, darmite terminat, în condiţiile în care s-au acordat deja două termene de prelungire, iar peste 60 de zile ar trebui să fie gata. Au greşit proiectanţii, au greşit consultanţii, totdeauna greşeşte cineva şi lucrările amorţesc în silă – pe cei zeci de kilometri ai drumului, la o vizită în timpul săptămânii, găseşti ici şi colo câţiva muncitori ameţiţi pe marginea drumului.
De centură, ce să mai vorbim. Am scris de mi s-a acrit, am ajuns să visez cifrele şi datele legate de acest proiect, am sunat miniştri şi am redactat petiţii, una din acestea semnată de peste 1000 de sibieni. Cu toţii de la Bucureşti au avut o durere fix la doi metri în spate, dar lucrările nici acum nu sunt gata, la opt ani de la semnarea contractului. Pentru 17 km de autostradă... Iar preţurile au crescut exponenţial cu întârzierile. Dar, iată, apare domn deputat Cornel Ştirbeţ care îşi arogă meritele finalizării centurii. Că a tras el la betoane şi la sfori să fie gata lucrările. Măi, să fie... Păi, dacă îţi asumi meritele deschiderii circulaţiei pe un drum care trebuia finalizat de patru ani – asta în condiţiile în care ai fost deputat de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, adică din 2003 -, să ne mai mirăm că niciunul dintre parlamentari nu s-a chinuit să sune la Ministerul Sănătăţii? Alo, ministeriabililor, de vreun an trebuia să începeţi lucrările la Maternitate? Mai începeţi sau facem spital nou? Evident că nimeni nu a sunat, măcar... Chiar dacă doamna senator Boitan a fost şi director al Spitalului Judeţean, deci ştia măcar pe unde să sune direct. Dar, nu-i aşa, dumneaei este în opoziţie...
Şi cu toţii vor voturi. Şi noi, ca proştii, nu avem de făcut decât să alegem răul cel mai mic. E imposibilă ţara asta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus