Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

65 % din patronii sibieni au semnatura digitala electronica, peste media pe tara

Peste 65 % dintre patronii sibieni, respectiv 6.400 de firme au semnătura digitală electronică de la începutul anului şi până în prezent, ceea ce înseamnă o medie judeţeană mai mare cu zece procente faţă de media pe ţară, a declarat, miercuri, Grigore Popescu, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sibiu (DGFPS).

"Din 1 august declaraţia se va face doar online. Îmbucurător este că 65 % dintre angajatori au această semnătura digitală electronică, mai mult faţă de media pe ţară, care este 55 %", a precizat Grigore Popescu, citat de Agerpres.
Acesta a arătat că unul din avantajele semnăturii digitale electronice este pentru patroni, că pot 'evita să mai vadă în faţa ochilor funcţionarii din spatele ghişeelor de la Fisc, ceea ce a fost până acum deranjant".
"Prin depunerea de declaraţii online, nu mai există relaţia faţă în faţă cu ghişeantul, deranjantă probabil pentru mulţi. Se face şi economie de consumabile", a spus şeful Fiscului sibian.
Conform legii, de la începutul anului au fost simplificate şi unificate declaraţiile fiscale şi s-a extins sistemul de depunere şi plată online. Pentru reducerea numărului de declaraţii fiscale, a fost introdusă Declaraţia unică 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate. Practic, prin această măsură s-au comasat cinci declaraţii, care se depuneau la patru instituţii, respectiv Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Casa Judeţeană de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale şi Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală. 
De la 1 iulie, depunerea online a Declaraţiei 112 a devenit obligatorie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus