Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Calfele calatoare se intorc zilele acestea la Sibiu

În perioada 11 iulie –26 august 2011 strada Cetăţii între Turnurile Olarilor şi Dulgherilor va fi locul de prezentare a diferitelor tehnici meşteşugăreşti tradiţionale şi a unui schimb viu de experienţă între calfele călătoare venite din Germania, Elveţia şi Franţa şi meseriaşii români.

Asociaţia Casa Calfelor Sibiu împreună cu societatea Deutsche Gesellschaft e.V. Berlin organizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliul Local şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu precum şi a altor instituţii pentru a cincea oară la Sibiu ateliere de lucru ale calfelor călătoare.

În cadrul atelierelor de lucru vor fi prezente calfe de diferite meserii precum dulgheri, tâmplari, bijutieri, fierari şi pietrari care vor putea fi urmariţi direct la lucru.

În afara atelierelor vizitatorii vor putea admira o expoziţie de fotografie care aminteşte de diferite momente ale proiectului din ultimii trei ani precum şi de anii în care au început calfele călătoare să poposească la Sibiu. Expoziţia face referire şi la istoria meşteşugarilor călători, costumul tradiţional al calfelor şi diferitele asociaţii de calfe.

În fiecare joi la ora 20.00 vor fi prezentate diverse filme documentare şi discursuri în faţa Casei Calfelor din Piaţa Huet nr. 3. În cadrul acestor seri persoanele interesate vor putea intra în contact direct cu calfele.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

transilvanus rex

Acum 11 ani

Poate se pun la dispozitie si masti de gaze pentru po***tie ca put dihorii astia drogati ca dracu. Calfele sunt dovada vie ca nemtii fac economie la apa!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus