Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Amenzi de 12.100 de lei pentru restaurante

În perioada de vară, Conducerea Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Sibiu organizeză acţiuni de inspecţii la unităţiile din domeniul alimentar care funcţionează în zonele de interes turistic şi la taberele şcolare din judeţ. Inspectorii DSVSA Sibiu au constatat că unii administratori de unităţi de alimentaţie publică nu respectă normele sanitare, iar deficienţele constatate au fost sancţionate cu nouă amenzi în valoare de 12.100 lei la responsabilii de la 6 restaurante, o unitate de comercializare şi doi proprietari de tonete cu produse alimentare,  iar alţi 8 operatori economici au fost avertizaţi. Controalele vor continua în toată perioada estivală.

Inspectorii au urmărit elementele obligatorii pentru operatorii din acest domeniu de activitate, cum ar fi asigurarea spaţiilor frigorifice, respectarea normelor de igienă, verificarea stării de sănătate a personalului şi asigurarea trasabilităţii alimentelor prin documente care să ateste informaţii despre traeul alimentelor de la producator până la consumator.  Aceste acţiuni vizează unităţi de alimentaţie publică (restaurante, pensiuni, cofetării, baruri, unităţi de tip fasfood, tonete, etc.) şi taberele şcolare organizate, care prepară şi servesc  sortimente alimentare.




 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus