În perioada de vară, Conducerea Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Sibiu organizeză acţiuni de inspecţii la unităţiile din domeniul alimentar care funcţionează în zonele de interes turistic şi la taberele şcolare din judeţ. Inspectorii DSVSA Sibiu au constatat că unii administratori de unităţi de alimentaţie publică nu respectă normele sanitare, iar deficienţele constatate au fost sancţionate cu nouă amenzi în valoare de 12.100 lei la responsabilii de la 6 restaurante, o unitate de comercializare şi doi proprietari de tonete cu produse alimentare, iar alţi 8 operatori economici au fost avertizaţi. Controalele vor continua în toată perioada estivală.
Inspectorii au urmărit elementele obligatorii pentru operatorii din acest domeniu de activitate, cum ar fi asigurarea spaţiilor frigorifice, respectarea normelor de igienă, verificarea stării de sănătate a personalului şi asigurarea trasabilităţii alimentelor prin documente care să ateste informaţii despre traeul alimentelor de la producator până la consumator. Aceste acţiuni vizează unităţi de alimentaţie publică (restaurante, pensiuni, cofetării, baruri, unităţi de tip fasfood, tonete, etc.) şi taberele şcolare organizate, care prepară şi servesc sortimente alimentare.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 271
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
MB
Acum 12 ore
Claudiu
Acum 12 ore
Liberal autentic
Acum 12 ore
Neli Oproiu
Acum 12 ore
Bobo